Panowie w piątek wigilia w Kryspinowie?
Poduszka..
Zwiń
X
-
Poduszka..
Witam, jestem posiadaczem Octavii II Combi(2005), dziś odkręcając schowek w celu dostępu do piszczącego wiatraka gdy samochód się rozgrzeje, odłączyłem wtyczkę która jest podłączona do gniazda z AirBag ( które jest w środku schowka). Po podłączeniu wtyczki i dokręceniu schowka gdy przekręcam kluczyk w stacyjce, zapala się kontrolka od poduszki na żółto i gaśnie, a gdy odpalam zaświeca się i już nie gaśnie.
Starałem się jak najbardziej obrazowo to przedstawić
Moje pytanie brzmi czy jest to jakiś poważny problem czy tylko błąd komputera.?
-
-
Odłączyłeś poduszkę na podanym napięciu, przekręconym kluczyku. Wtedy sterownik poduszek łapie błąd i z z automatu odłącza poduszkę i świeci non stop lampka poduszki. Jak wszystko ładnie podłączyłeś spowrotem to wystarczy podłączyć jakiś interfejs diagnostyczny i skasować błąd i będzie po sprawie. Wentylator da się wyciągnąć bez wymontowania schowka.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafikiPodłącz VAGa, skasuj błąd i po sprawieZamieszczone przez damianeuszTylko teraz ta kontrolka świeci po oczach...Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
łojesu... :roll:
joke to był.. co Wy tacy poważni :?: :diabelski_usmiechByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shadoizolacja nie uratuje Ci życia w przypadku zderzenia
Zamieszczone przez Wallyjoke to był
po namyśle- no może nie do końca- przecież człowiek musi z czegoś żyć :lol:
teraz to był żart :Pprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdypo namyśle- no może nie do końca- przecież człowiek musi z czegoś żyć :lol:Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
Komentarz
-
-
Odnośnie poduszek. Kolega z roboty specjalnie jeździ z błędem poduszki, gdzieś tam jakiś spec mu wywołał błąd poduszki kierowcy odłączając coś, a druga pasażera sam wyłączył. Pytam dlaczego, można to skasować i po sprawie? A on, że jak coś się stanie to kokpit będzie cały, nie będzie musiał robić, wymieniać. Witki opadają. :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez greg44A on, że jak coś się stanie to kokpit będzie cały, nie będzie musiał robić, wymieniać. Witki opadają. :szeroki_usmiechByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
Komentarz
-
-
Mimo ze beda bledy nawet na wszystkich napinaczach i poduszkach to puki jest polaczenie sprawne to odpali wszystko co sie da w razie kolizji. Blad zanotowany na sensorze poduszek jest informaca o problemie i puki blad jest nieaktywny. Sprawdzalem to wiec wiem co pisze. Uklad poduszek jest elementem zapewniajacym bezpieczenstwo w aucie wiec nie moze tak byc ze jakis drobny blad mialby caly uklad rozlaczyc czy nawet tylko czesc tego ukladu. Odpalanie poduszek i napinaczy jest uwarunkowane od tego gdzie auto dostalo i w ktora strone dzialaja przeciazenia.G4 ASZ + oraz sharan AUY +++ by TUNE UP
Komentarz
-
-
To ja podłącze sie do tematu. U mnie niestety skasowanie błędu pomaga do momentu aż ktoś usiądzie na przednim fotelu pasażera z przodu. Wówczas kontrolka znowu zaczyna się świecić a komputer pokazuje błąd. Czy ktos ma pomysl co jest uszkodzone? Dodam że poduszki nigdy nie wystrzeliły. Dzięki
Komentarz
-
-
Mam nadzieje że nie jest tak jak piszesz :shock: Auto kupiłem wczoraj, a przed kupnem sprawdziłem w ASO i podczas diagnostyki ten błąd nie wyskoczył. Dopiero jak już wyjechaliśmy z ASO to po 10 minutach od tak z niczego zaświeciła sie kontrolka a komputer poinformował o błędzie. Próba wykasowania błędu kończyła się tak jak napisałem w poprzednim poście. W ASO skan czujnikiem lakieru nie wykazał że auto miało wypadek.
Komentarz
-
Komentarz