rytcher, do O1 to raczej z Golfa 4 a nie 5
[O2] problem ze zgaszeniem auta
Zwiń
X
-
miał niejeden :roll:
problemem może być albo klapa gasząca- poszukaj na forum jakie są objawy albo ... uszkodzona magistrala CAN - np woda/wilgoć w jakimś sterowniku albo uszkodzenie wiązki
podepnij kompa i zobacz jakie są błedy- od tego trzeba zacząćprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Ja miałem chyba to samo. Auto mogłem odpalić potem na desce choinka(świeciło się ASR , Ręczny, i coś jeszcze) i auta się nie dało zgasić. Tylko u mnie było takie coś, że miałem jakby cały czas zapłon włączony i po wyłączeniu auta (wyjęcie przekaźnika) i włożenie go spowrotem kontrolki się dalej paliły mimo wyjętego kluczyka. Silnik chodził po przekręceniu w stan zapłonu albo wyłączenia i wyjęciu kluczyka. Wymieniłem kostkę stacyjki i przekaźnik. U mnie chyba był problem ze stacyjką. Gość w salonie seata kazał mi poruszać kluczykiem w stacyjce i przeszło samo i problem się nie pojawił więcej. . U mnie auto gasiłem wyjmując przekaźnik ze skrzynki koło akumulatora. Mój temat - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
Komentarz
-
-
zwarcie jak najbardziej, uszkodzenie stacyjki się zgadza, wgranie nowego oprogramowania - bzdura?
PiotrekGDY, może nie tyle do tjunera, co do innego specjalisty.
mariola, Pod maską przy lewym błotniku masz skrzynkę elektryczną. Spróbuj zgasić samochód poprzez wyjęcie bezpiecznika oznaczonego symbolem SB10 (lub inaczej F10). Jeśli to nie zadziała, spróbuj wyjąć przekaźnik R1.
Jeśli wyjęcie F10 nie pomoże (tzn silnik dalej będzie pracował, a wyjęcie przekaźnika R1 silnik unieruchomi), trzeba sprawdzić - prawdopodobnie przekaźnik R1 jest uszkodzony - to tak na szybko, co można zrobić we własnym zakresie. Przekaźnik R1 jest elektromechanicznym włącznikiem zasilania układu sterowania wtryskiem paliwa do silnika.Pozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
Komentarz
-
Komentarz