[O2] Wymiana kierownicy
Zwiń
X
-
[O2] Wymiana kierownicy
Witam.
Mam pytanie bo doszły do mnie sprzeczne informację a nie chce narobić sobie problemów. Mam zniszczoną kierownicę, którą chciałem obszyć skórą, aby ją obszyć trzeba ją zdemontować, wg mojego mechanika trzeba odpiąć akumulator i odpiąć poduszki oraz poczekać na rozładowanie jakiś kondensatorów a po całym procesie zresetowac błąd airbagu, który się pojawi. Wg firmy, która obszywa i montuje nic nie trzeba i cała procedura trwa 3 min.
Czy wg kolegów bez odpinania nic się nie stanie nie wyzwoli się czy coś, nie chcę narobić sobie szkód w aucie.
Pozdrawiam
-
-
Zamieszczone przez Lukaszwafkacała procedura trwa 3 min.
Zamieszczone przez Lukaszwafkawg mojego mechanika trzeba odpiąć akumulator i odpiąć poduszki oraz poczekać na rozładowanie jakiś kondensatorów a po całym procesie zresetowac błąd airbagu, który się pojawi.
Komentarz
-
-
Lukaszwafka, zmienić mechanika. Z odpinaniem akumulatora są 2 szkoły., jedni odpinaja a jedni nie. Najważniejsze żeby wyciągnąć kluczyk że stacyjki. Po zdemontowaniu poduszki i kierownicy jak nie wsadzisz kluczyka i go noego przekrecisz nie będziesz miał żadnych błędów. Więc spokojnie odpinaj a na wszelki wypadek możesz odpiac akumulator.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez technicsPrawda jest taka ze zeby wymienic kierownice tak czy inaczej trzeba miec vcds albo vas . To ze sie zapali airbag nie robi zadnego problemu .
Prawda jest taka jak piszą koledzy wyżej.
3 minuty roboty bez odpinania klemy i bez błędu na szafie.
Jakby co to zapraszam do mnie. Pomogę w wymianie.Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Komentarz
-
Komentarz