[O2] Wymiana kierownicy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jpiotr
    Classic
    • 2015
    • 3

[O2] Wymiana kierownicy

Zamieszczone przez michalek1912
    Zamieszczone przez aro_40
    Nawet jak ktos poleci to już masz małe szanse aby było wolne. Musisz szukac na miejscu
    A na jakiej ceny za nocleg dla 5 osób muszę się spodziewać szukając na miejscu? Nie chodzi mi o precyzyjną kwotę tylko o szacunkową za normalny/średni standard
    Szukasz noclegi, kwatery prywatne na wakacje w Makarska, Chorwacja? Apartamenty, pokoje nad morzem - duży wybór, świetne ceny i opinie klientów! ..Apartamenty z parkingiem Makarska Domy i pokoje z internetem (WiFi) Apartamenty typu studio (24m2), apartamenty przy plaży,. tanie noclegi.. forum Makarska

Apartmani Makarska - najbolje ocijenjeno - jeftini apartmani u Makarska. Direktni kontakt s vlasnikom apartmana, bez provizije.

Kwatery prywatne Apartamenty rezerwacja wakacje noclegi turystyka pokojowy dom kemping Adriatic wybrzeże Chorwacji Adriatyk plaży słońce ekoturystyka rejon overnight wynajem apartamenty Apartamenty Riviera resort wyspy mieszkań do wynajęcia - Brela - Baska Voda - Promajna - Bratus - Krvavica - Tucepi - Podgora - Drasnice - Igrane - Zivogosce - Zaostrog - Podaca - Brist - Gradac

Do wyboru do koloru
  • Lukaszwafka
    Classic
    • 2013
    • 6

[O2] Wymiana kierownicy

Witam.

Mam pytanie bo doszły do mnie sprzeczne informację a nie chce narobić sobie problemów. Mam zniszczoną kierownicę, którą chciałem obszyć skórą, aby ją obszyć trzeba ją zdemontować, wg mojego mechanika trzeba odpiąć akumulator i odpiąć poduszki oraz poczekać na rozładowanie jakiś kondensatorów a po całym procesie zresetowac błąd airbagu, który się pojawi. Wg firmy, która obszywa i montuje nic nie trzeba i cała procedura trwa 3 min.

Czy wg kolegów bez odpinania nic się nie stanie nie wyzwoli się czy coś, nie chcę narobić sobie szkód w aucie.

Pozdrawiam

Komentarz

• piotrek_os
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8162
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Lukaszwafka
      cała procedura trwa 3 min.
      i mają racje. Jeżeli po odłączeniu poduszki nie przekrecisz zapłonu to nie będziesz miał błedu poduszki....

Zamieszczone przez Lukaszwafka
      wg mojego mechanika trzeba odpiąć akumulator i odpiąć poduszki oraz poczekać na rozładowanie jakiś kondensatorów a po całym procesie zresetowac błąd airbagu, który się pojawi.
      :diabelski_usmiech błąd się pojawi jak kluczyk właczy - ale jako "mechanik" powinien o tym wiedzieć
      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• 2.0-16v Michał
        RS
        • 2013
        • 4038
        • Octavia III (5E3)
        • BKD 2.0 TDI 140 KM
        • CHZD 1.0 TSI 115 KM

Lukaszwafka, zmienić mechanika. Z odpinaniem akumulatora są 2 szkoły., jedni odpinaja a jedni nie. Najważniejsze żeby wyciągnąć kluczyk że stacyjki. Po zdemontowaniu poduszki i kierownicy jak nie wsadzisz kluczyka i go noego przekrecisz nie będziesz miał żadnych błędów. Więc spokojnie odpinaj a na wszelki wypadek możesz odpiac akumulator.
        http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...5%BCowa-niunia
        przedstawiam smerfetke

Komentarz

• technics
          Drive
          • 2013
          • 73

Prawda jest taka ze zeby wymienic kierownice tak czy inaczej trzeba miec vcds albo vas . To ze sie zapali airbag nie robi zadnego problemu .

Komentarz

• 2.0-16v Michał
            RS
            • 2013
            • 4038
            • Octavia III (5E3)
            • BKD 2.0 TDI 140 KM
            • CHZD 1.0 TSI 115 KM

technics, nie potzrzeba mieć .
            http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...5%BCowa-niunia
            przedstawiam smerfetke

Komentarz

• piotrek_os
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 8162
              • Octavia II (1Z3)
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez technics
              Prawda jest taka ze zeby wymienic kierownice tak czy inaczej trzeba miec vcds albo vas .
              a do czego to niby potrzebne :roll: ?
              Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• koleś
                RS
                • 2009
                • 2848
                • Fabia combi (6Y5)
                • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez technics
                Prawda jest taka ze zeby wymienic kierownice tak czy inaczej trzeba miec vcds albo vas . To ze sie zapali airbag nie robi zadnego problemu .
                To nie jest prawda.

Prawda jest taka jak piszą koledzy wyżej.

3 minuty roboty bez odpinania klemy i bez błędu na szafie.

Jakby co to zapraszam do mnie. Pomogę w wymianie.
                Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
                Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka

Komentarz

Pracuję...