[O2] Wymiana kierownicy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jpiotr
    Classic
    • 2015
    • 3

[O2] Wymiana kierownicy

Zamieszczone przez michalek1912
    Zamieszczone przez aro_40
    Nawet jak ktos poleci to już masz małe szanse aby było wolne. Musisz szukac na miejscu
    A na jakiej ceny za nocleg dla 5 osób muszę się spodziewać szukając na miejscu? Nie chodzi mi o precyzyjną kwotę tylko o szacunkową za normalny/średni standard
    Szukasz noclegi, kwatery prywatne na wakacje w Makarska, Chorwacja? Apartamenty, pokoje nad morzem - duży wybór, świetne ceny i opinie klientów! ..Apartamenty z parkingiem Makarska Domy i pokoje z internetem (WiFi) Apartamenty typu studio (24m2), apartamenty przy plaży,. tanie noclegi.. forum Makarska

Apartmani Makarska - Smještaj kod privatnih iznajmljivača, kuće za odmor, sobe i apartmani, Makarska. Izravni kontakt s vlasnicima apartmana, bez posrednika i provizije.

Kwatery prywatne Apartamenty rezerwacja wakacje noclegi turystyka pokojowy dom kemping Adriatic wybrzeże Chorwacji Adriatyk plaży słońce ekoturystyka rejon overnight wynajem apartamenty Apartamenty Riviera resort wyspy mieszkań do wynajęcia - Brela - Baska Voda - Promajna - Bratus - Krvavica - Tucepi - Podgora - Drasnice - Igrane - Zivogosce - Zaostrog - Podaca - Brist - Gradac

Do wyboru do koloru
  • Lukaszwafka
    Classic
    • 2013
    • 6

[O2] Wymiana kierownicy

Witam.

Mam pytanie bo doszły do mnie sprzeczne informację a nie chce narobić sobie problemów. Mam zniszczoną kierownicę, którą chciałem obszyć skórą, aby ją obszyć trzeba ją zdemontować, wg mojego mechanika trzeba odpiąć akumulator i odpiąć poduszki oraz poczekać na rozładowanie jakiś kondensatorów a po całym procesie zresetowac błąd airbagu, który się pojawi. Wg firmy, która obszywa i montuje nic nie trzeba i cała procedura trwa 3 min.

Czy wg kolegów bez odpinania nic się nie stanie nie wyzwoli się czy coś, nie chcę narobić sobie szkód w aucie.

Pozdrawiam

Komentarz

• piotrek_os
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8160
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Lukaszwafka
      cała procedura trwa 3 min.
      i mają racje. Jeżeli po odłączeniu poduszki nie przekrecisz zapłonu to nie będziesz miał błedu poduszki....

Zamieszczone przez Lukaszwafka
      wg mojego mechanika trzeba odpiąć akumulator i odpiąć poduszki oraz poczekać na rozładowanie jakiś kondensatorów a po całym procesie zresetowac błąd airbagu, który się pojawi.
      :diabelski_usmiech błąd się pojawi jak kluczyk właczy - ale jako "mechanik" powinien o tym wiedzieć
      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• 2.0-16v Michał
        RS
        • 2013
        • 4038
        • Octavia III (5E3)
        • BKD 2.0 TDI 140 KM
        • CHZD 1.0 TSI 115 KM

Lukaszwafka, zmienić mechanika. Z odpinaniem akumulatora są 2 szkoły., jedni odpinaja a jedni nie. Najważniejsze żeby wyciągnąć kluczyk że stacyjki. Po zdemontowaniu poduszki i kierownicy jak nie wsadzisz kluczyka i go noego przekrecisz nie będziesz miał żadnych błędów. Więc spokojnie odpinaj a na wszelki wypadek możesz odpiac akumulator.
        http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...5%BCowa-niunia
        przedstawiam smerfetke

Komentarz

• technics
          Drive
          • 2013
          • 73

Prawda jest taka ze zeby wymienic kierownice tak czy inaczej trzeba miec vcds albo vas . To ze sie zapali airbag nie robi zadnego problemu .

Komentarz

• 2.0-16v Michał
            RS
            • 2013
            • 4038
            • Octavia III (5E3)
            • BKD 2.0 TDI 140 KM
            • CHZD 1.0 TSI 115 KM

technics, nie potzrzeba mieć .
            http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...5%BCowa-niunia
            przedstawiam smerfetke

Komentarz

• piotrek_os
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 8160
              • Octavia II (1Z3)
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez technics
              Prawda jest taka ze zeby wymienic kierownice tak czy inaczej trzeba miec vcds albo vas .
              a do czego to niby potrzebne :roll: ?
              Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• koleś
                RS
                • 2009
                • 2832
                • Fabia combi (6Y5)
                • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez technics
                Prawda jest taka ze zeby wymienic kierownice tak czy inaczej trzeba miec vcds albo vas . To ze sie zapali airbag nie robi zadnego problemu .
                To nie jest prawda.

Prawda jest taka jak piszą koledzy wyżej.

3 minuty roboty bez odpinania klemy i bez błędu na szafie.

Jakby co to zapraszam do mnie. Pomogę w wymianie.
                Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
                Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka

Komentarz

Pracuję...