Tak dla pewności 8) po tym co przeczytałem to do mojej O2 4x4 1.8 TSI najlepiej będzie wlać np. MOBILE 1 ESP 0W40 mam nakręcone 166k km. Czy przy takim przebiegu lepiej coś innego ?
[O2] Dwie dziwne usterki
Zwiń
X
-
[O2] Dwie dziwne usterki
Witam!
Ostatnio w moim bolidzie występują dwie upierdliwe usterki:
1. Podczas podnoszenia przedniej szyby pasażera ta dochodzi tak to połowy i się cofa, muszę zamykać przytrzymując guziczek sterowania wtedy szyba tylko się zatrzymuje i ją domykam.
2. Gdy przełączam sobie funkcje na maxi-docie czasami wszystkie guziczki działają tak samo np.opcja w prawo.
Spotkaliście się z czymś takim? Co to może być i czy te problemy mogą być ze sobą powiązane?Skoda Octavia II RS 2.0 Tdi BLACK MAGIC.
Pozdrawiam Wszystkich klubowiczów!!!
-
-
Zamieszczone przez KejupGdy przełączam sobie funkcje na maxi-docie czasami wszystkie guziczki działają tak samo np.opcja w prawo.
Komentarz
-
-
Re: Dwie dziwne usterki
Zamieszczone przez Kejup1. Podczas podnoszenia przedniej szyby pasażera ta dochodzi tak to połowy i się cofa, muszę zamykać przytrzymując guziczek sterowania wtedy szyba tylko się zatrzymuje i ją domykamByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mirek_p11u mnie to samo i podejrzewam, że coś wpadło do środka i jak jest opór to szyba idzie w dółByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
U mnie dzieje się tak, że jak próbuję zamknąć to za trzecim razem już automat nie działa tzn. szyba sama nie jedzie do góry tylko muszę trzymać guziczek i wtedy zatrzymuje się dokładnie w tym miejscu w którym cofa się przy automacie a gdy nacisnę ponownie guziczek to idzie do góry ale znowu zatrzymuje się tylko tak ok 2cm przed zamknięciem.Skoda Octavia II RS 2.0 Tdi BLACK MAGIC.
Pozdrawiam Wszystkich klubowiczów!!!
Komentarz
-
-
U mnie jest to samo. Szyba od pasażera dochodzi czasami do połowy i odbija. Wygląda to tak jakby miała jakiś opór. Radzę sobie w ten sposób, że łapię za górę szyby, delikatnie ruszam od siebie i do siebie i szybę można zamknąć. Nadmienię tylko, że nie zawsze ten problem występuje. :?: :shock:
Komentarz
-
Komentarz