Witam mam pytanie zauważyłem ostatnio przez przypadek zamknąłem w aucie psa że alarm zadziałał tzn migacze ale dzwięk z syreny był bardzo cichy i tu moje pytanie czy oznacz to jakąś usterkę syreny bo wydawało mi się kiedyś że było głośniej mam orginalny alarm montowany w serwisie
Tak można się czepiać , źle to ująłem jednak miałem na myśli to że alarm był zamontowany w serwisie w nowym aucie ma w czujki w słupkach A i tyle chciałem uzyskać tylko jakąś poradę , pomoc , wskazówkę co może być przyczyną mojego problemu .
nikt nie wie co ci zamontowali kolego więc nie miej pretensji że nie wiadoo jak ci pomóc
albo podjedź do serwisu gdzie ci to montowali i zgłoś problem(wersja odpłatna)
albo znajdź papiery od alarmu i wtedy porad proponuję szukać na elektrodzie (wersja darmowa ale wymagająca wysiłku własnego)
albo podjedź do jakiegoś renomowanego "alarmiarza" w swojej okolicy i tam szukaj porady (wersja odpłatna)
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Macie sporo racji nie czepiam się poszukam jakiś papierów może coś mam jetem 2 właścicielem skody alarm raczej wpięty w can uzbraja się pilotem od zamka centralnego obok słupka a po stronie kierowcy jest przycisk z diodą tyle wiem na tą chwilę może to coś wam pomoże .
kerajnt, będę strzelał, ale jeśli masz syrenkę z wbudowanym zasilaniem i akumulatorem, objaw wskazany przez Ciebie na początku wątku, często wskazuje na zużyty do granic przyzwoitości akumulator zainstalowany wewnątrz syrenki. Druga możliwość - ktoś wyciszył syrenkę kluczykiem wbudowanym wewnątrz większości syrenek alarmowych posiadających własne zasilanie.
Pozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
Witam mam podobny problem ale u mnie nic nie słychać.jak alarm się uzbroj to po jego wywołaniu na przewodach od syreny pojawia się Plus 12v. Syrena chyba z akumu.bo na 4 przewody ale nie daje sygnału choć migacze migają .nie bardzo wiem o co chodzi ponieważ autko mam 2tyg. Czy po wymianie syreny trzeba coś kodować bo mam ją zamiar wymienić. Z góry dzięki za podpowiedzi .
model znam x-safe02 (mam książeczkę) i był na bank zakładany od nowości(znam auto od nowego) ,choć syrena wygląda na dokładaną. Znalazłem taką na allegro za 30zl. ma 4 przewody i jest z akumulatorem jak u mnie czerwony(stały+) niebieski( ? ) biały(+ po wzbudzeniu) i czarny(-) więc może jakiś sposób na jej sprawdzenie ? dodam że jak wzbudzę alarm to pojawia się + na jednym z przewodów (białym) razem z kierunkami :roll: a potem niknie .
[ Dodano: Pon 08 Gru, 14 19:36 ]
wymieniłem syrenę i po problemie
Komentarz