Witam.
Jestem szczęśliwym posiadaczem Octavi II FL od 3 dni
Mam mały problem z czytnikiem kart SD w radiu COLUMBUS, a mianowicie nie ma typowego "klik" jak wkłada się kartę a co za tym idzie radio nie widzi karty.
Próbowałem delikatnie się siłować z radiem ale niestety nic to nie dało.
Karta siedzi luźno w slocie i można ją poprostu wyjać.
Może jest ktoś kto miał podobny problem, albo poprostu jest ktoś w Krakowie kto pomógł by mi to ogarnąć i ewentualnie pomóc wgrać chociaż Polski język.
Jężeli temat się powtarza to bardzo przepraszam ale od pierwszego dnia jak kupiłem auto przeglądam forum w poszukiwaniu podobnego tematu ale niestety nic nie znalazłem.
U mnie wystąpił ten sam problem , udało mi się uruchomić kartę po tym jak wepchnąłem ją zapałką głębiej ale już jej nie wyjmę , czy ktoś to naprawia? . Link wyżej już nie działa . najgorsze że 1 lipca wyjeżdżam na urlop :x . z góry dzięki
U mnie wystąpił ten sam problem , udało mi się uruchomić kartę po tym jak wepchnąłem ją zapałką głębiej ale już jej nie wyjmę , czy ktoś to naprawia? . Link wyżej już nie działa . najgorsze że 1 lipca wyjeżdżam na urlop :x . z góry dzięki
zauważ Kolego, że próbujesz otworzyć aukcję z 2014 roku. Nie jest dziwnym zatem, że aukcji dawno na allegro nie ma.
Niemniej jednak można przeczytać tytuł linku allegro i poszukać w aktualnej ofercie podobnego przedmiotu. rns pięćsetdziesięć fałwu skoda czytnik kart esde i alledrogo powinno zwrócić coś sensownego.
Z moich doświadczeń wynika, że osoba obtrzaskana z elektroniką precyzyjną (serwisująca jakieś laptopy, telefony komórkowe itp) będzie w stanie bez problemów wymienić w RNS-ie moduł czytnika kart SD. Swojego musiałem wypatroszyć do cna, by móc z kolei rozebrać na strzępy napęd DVD (czyszczenie optyki lasera). Stresu było co niemiara, ale udało się wszystko rozkręcić, złożyć i radio działa jak złoto.
Pozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
Podepnę się pod temat.
Auto z 2008r, przed FL.
Mam problem z odczytaniem karty SD.
Taka jak na zdjęciu:
Próbowałem formatować pod Win7/8, FAT,NTFS, exFAT. Bez różnicy, nadal nie chce czytać karty :/
Karta nowa, wczoraj kupiona.
Co może być przyczyną?
Mam starą kartę 256MB oraz 3GB i je czyta.
o ile dobrze pamietam wyniki moich eksperymentow, 32GB
Zgadza się. Sam mam 32Gb i to jest max co można włożyć
[ Dodano: Wto 18 Paź, 16 11:57 ]
Opcja wyłączania ekranu jest z poziomu ekranu
Na wyświetlaczu przycisk DODATKI a potem w rozwijanym Menu ostatnia pozycja EKRAN WYL.
Później dam zdjęcie
trochę poczytałem, pierwsze co widzę nie mam ukrytej opcji po trzymaniu przycisku setup, nawet trzymanie 5min nic nie daje Czy bez tego zrobię aktualizację?
Nie mogę odszukać linków do nowszego oprogramowania. Auto jest z 2008r.
Komentarz