Sygnal predkosci auta

Zwiń
X
Zwiń
  • Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • adamm47
    Classic
    • 2015
    • 20

Sygnal predkosci auta

Zamieszczone przez eaglemirek
    Nie ma to jak poranny sex
    Poranny i wieczorny :wink:
  • technics
    Drive
    • 2013
    • 73

Sygnal predkosci auta

Witam . Musze znalesc w mojej octavi sygnal predkosci auta . Wiem napewno ze jest na 9 pinie w zagarach . Ale czy jest gdzies jeszcze naprzyklad w tym module centralnej elektryki ? Na schemacie w ELSA wogole nie moge znalesc gdzie ten kabel od predkosci idzie . Troche mi sie nie usmiecha ciagnac kabel az od licznika ...

Komentarz

• Marian 2
      L&K
      • 2007
      • 1086
      • Octavia I combi (1U5)
      • AQY 2.0 MPI 115 KM

Wiem, ze sygnał do prędkościomierza jest brany z czujnika w skrzyni biegów, ale tyłko "wiem", nie wiem dokładnie w którym miejscu on jest.
      Wszystko zależy od tego, do czego, i w jakiej postaci taki sygnał jest potrzebny, bo równie dobrze można prędkość "mierzyć" za pomocą impulsów z jednego z czujników ABS, znajdujących się przy każdym kole.
      Swego czasu trochę eksperymentowałem, i taki sygnał z czuinika ABS (w tylnym kole) można znależć w wiązce na słupku tylnych drzwi. Jest to bardzo "zdrowy" sygnał sinusoidy o częstotliwości ściśle zależnej od prędkości obrotowej kół, czyli od prędkości samochodu.

Komentarz

• shado
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 5315
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Re: Sygnal predkosci auta

Zamieszczone przez technics
        Witam . Musze znalesc w mojej octavi sygnal predkosci auta .
        Na CANie jest rozsyłany.
        BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• technics
          Drive
          • 2013
          • 73

Po canie to wiem ale musial bym zamontowac modul dekodujacy sygnal z wyjsciem . Montowalem modul doswietlania zakretow i drl z leparda do pelnego szczecia brak mi tego sgnalu . Choc modul dziala fenomenalnie dobrze bez .

p.s polecam moduly z leparda sam nie mam zadnego interesu w promowaniu ... ale sprawdza sie swietnie plus suport techniczny rewelacja .

Komentarz

• robreg
            L&K
            • 2010
            • 1195
            • Octavia I (1U2)
            • AXP 1.4 MPI 75 KM

technics, nie masz tego sygnału nigdzie indziej w postaci czystych impulsów. Od zestawu wskaźników, wszędzie gdzie prędkość jest potrzebna, przesyłana jest w postaci komunikatów na magistrali CAN.

[ Dodano: Nie 21 Gru, 14 20:30 ]
            zastanawiam się jednak po wała dokładasz dodatkowe moduły, jak funkcje, które opisujesz, obsługiwane są przez moduł CECM.

Gdyby to był tuning Polskiego Fiata 125p, gdzie takich funkcji w ogóle nie było.. ale w O2? :-D
            Pozdrawiam, Robreg.
            ----
            furmanka.blogspot.com fan ;-)

Komentarz

• technics
              Drive
              • 2013
              • 73

Wszystko sie zgadza . Ale w swoich modowych planach nie mam zamiaru wymiany glownego modulu . Nie mam zamiaru dokladac ksenonu ani tylnych elektrycznych szyb . Halogeny mam na przekazniku od tylnych przeciwmgielnych . Choc nigdy nie wiadomo na co przyjdzie mi chec . Jak na chwile obecna kupilem modul za 160 zl i jest ok . Isc w wymiane glownego modulu to ponad 600 .

Komentarz

Pracuję...