Ładne auto, ale ... to nie jest to (słaby silnik, braki w wyposażeniu).
Taki zdroworozsądkowy egzemplarz.
Nie będę się spieral z Tobą.
Zgadza się. Wybrałem to bo ma wszystko co chciałem żeby miał. Silnik w porównaniu do Octavii też mocniejszy. Mi niczego nie brakuje.
Tak z ciekawości. O jakich brakach w wyposażeniu myślisz?
witam ,padł ten czujnik przez co silnik nawet nie dygnie ,czy ktoś wie gdzie on się znajduje ?
jaki on ma numer w Etce ?
czy to jest czujnik położenia wału ?
-Sprzedam 2x1l oleju przekładniowego G 052 171 A2 Oryginał z ASO
-Sprzedam Gałkę do Golfa 5/6 6 bieg (pasuje do Skód)
-Sprzedam Nowe oryginalne dywaniki welurowe Skoda Superb 1
Jin, raczej cię nie pocieszę, bo do rozbabrania jest cały kolektor ssący :evil:
Czujnik G28 (bynajmniej u mnie w 1,6 FSI) znajduje się "z tyłu" silnika bliżej skrzyni biegów.
Zapoznaj się z wątkiem:
na szczęście 2.0 FSI jest lepsze pod względem mocy i konstrukcji i czujnik jest przy filtrze oleju
Po problemie, czas dobić 400 tyś km w mojej czarnej szturucli
1.6 FSI wgl jest dziwny i bywają z nim problemy ,mój dobija 400 tyś i tylko oleju dolewam (no już niestety) ale przy tych batach co ode mnie dostaje to i tak podziwiam go
1.6 FSI wgl jest dziwny i bywają z nim problemy ,mój dobija 400 tyś i tylko oleju dolewam (no już niestety) ale przy tych batach co ode mnie dostaje to i tak podziwiam go
Ładny przebieg
A jak już o oleju napisałeś..., to jakimi olejami zalewasz? I od jakiego przebiegu dolewki musisz robić? Bo u mnie praktycznie między wymianami nic nie ubywa...
kupiłem przy przebiegu 270 jeździło do tamtej pory na Shellu Helixie syntetyku
ja przesiadłem szkodnika na Valvoline Max Life 10w-40 i piła mi około 1 litra na 10 tyś
niestety ,jako że często jest wykorzystywany cały zakres obrotomierza zaczęła gdzieś na dole się dość srogo pocić i jakoś 2-3 litry teraz bierze, ale to przez t oże gubi , a nie mam okazji do ściągania całego przodu , niedługo się pochwalę na forum :P bo mam dość rzadką wersję :P
Edit: teraz planuję przyszponcić z Motulem
Edit2: mój ojciec ma Avensisa w 2.0 Valvematic o takiej samej mocy co mój szkodnik , i dla mnie toyota przy tej skodzie jest nudna, bo elastyczność jaką ma 2.0 FSI chyba żaden nie ma i to kręcenie pod 7tyś :3
dodam że szkodnik cały czas trzyma serie i bardzo często służy do latania przy bardzo bardzo dużych prędkościach
na szczęście 2.0 FSI jest lepsze pod względem mocy i konstrukcji i czujnik jest przy filtrze oleju
Po problemie, czas dobić 400 tyś km w mojej czarnej szturucli
Jin fajnie słyszeć takie newsy. Większość opinii o tym silniku raczej nie nastraja optymistycznie.
Ja póki co jestem bardzo zadowolony, cieszę się że Ty również. Oby tak dalej !!
2.0 FSI jest jedynym nie cierpiącym na nagar czy napinacz silnikiem ,to dobry wybór, względem elastyczności nie zachowuje się jak dwu litrówka ^^
oczywiście całe życie na Vervie
Edit: co do nagaru to mój cały czas dostaje w palnik także nie ma czasu się osadzać
Edit2: jak będzie pogoda i możliwość uchylenia szyberdachu (popis musi być ) i będzie możliwość sensownego umycia, pochwalę się na forum
to trochę już ściuchany 10-cio latek także parę bajerków czysto estetycznych w nim mam do zrobienia także będzie co pokazywać w trakcie napraw
Komentarz