Słupek alh u Fiodora ogarnial spokojnie 270 koni i tez jakiś gruby niut. Potem rozbieral słupek i zdziwiony był ze wszystko wyglądało okej mimo że takie siły to znosiło.
[O2FL] dziwna sprawa
Zwiń
X
-
[O2FL] dziwna sprawa
Miałem właśnie dziwną sytuację. Odpaliłem auto i zapliła mi się kontrolka przepalonej żarówki. Włączam kierunek i się zaczęło. Kontrolka kierunków zasuwa jak wściekła, myślę oewnie spaliła się żarówka od kierunków. Zjechałem sobie kawałek dalej żeby zobaczyć która to i klops. Włączonylewy kierunek kontrolka zasuwa, na lustekach błyska normalnie, ale przednie oba kierunki i oba tylne się świecą na stałe... to samo na awaryjnych.. ładnie jest myślę... posta łem chwilę zgasiłm auto i znowu odpaliłem - to samo. W pewnym momencie przy włączonym kierunku zdechły przednie pozycje.. i jeszcze dziwnie szybko gasnące ośwuetlenue wnętrza....dojechałem na miejsce zgasiłem auto. Za chwię wróciłem odpalam auto kontrolka od żarówek nie pali się sprawdzam kierunki - działają, awaryjne - działają. Ktoś miał coś takiego?
-
-
No to mam dziś powtórkę z rozrywki. tylko tym razem zrobiło się większe spustoszenie w oświetleniu zewnętrznym, nie świecą mi się nagle:
- prawa żarówka mijania (trzy dni temu wymieniona)
- prawe przednie pozycja
- prawy przedni kierunek
- lewy tylny kierunek
- większość żarówek świateł pozycyjnych tył
- do tego przestał działać centralny zamek z pilota.
kontrolka kierunkowskazów szaleje, ale jak włączam awaryjne pracuje normalnie.
jutro 10.30 jestem w serwisie skody, oj chyba samo tym razem nie przejdzie...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez WojtenioSprawdź bezpieczniki w komorze silnika F16 i F26 i ich osadzenie ( gniazdo , może być zaśniedziałe ) , bo to co opisujesz wskazuje na brak zasilania BCM , no chyba że BCM się kończy .
Znając ASO to pewnie zaproponują Ci wymianę BCM-a :diabelski_usmiech .
Komentarz
-
-
Nie wiem jaki mam, bo Skoda jest w ASO. Na razie do roboty elektryka w skrzynce bezpieczników pod maską. Mają wymienić połączenia, czy polutować czy jak tam. Jak zdejmą, naprawią, sprawdzą dalej. Póki co 480 brutto...
Natomiast wstawienie Skody to była dobra okazja żeby odpalić i pojeździć szarakiem wrażenia bezcenne
Komentarz
-
Komentarz