Golas27, też nie wiem o co chodzi temu pojazdowi :P racja,szkoda cewkę kupować. to tylko je poczyszcze, tak profilaktycznie sobie w chwili wolnej, nie będę kupował....może jeden cylinder/pierścień/ czy jakiś zawór jest dojechany lekko/jakiś luz ma (oby nie wrr...) i jak złapie temp. tylko, to się układa w tłoku dobrze (rozszerza się metal) - to najgorszy scenariusz, dziwny byłby, bo silnik chodzi ok, a na ciepłym nie ma żadnych objawów. Aczkolwiek po moich przypadłościach z MI jestem przeczulony (nagle upitolony zawór)
dałem dodatek do czyszczenia zaworów do paliwa Liqui Moly jakiś czas temu - nie zaszkodzi.
może to ta sonda lambda - choć błędu żadnego komputer nie sygnalizuje.
cóż wymienię świece niebawem za parę tysi km, poczyszcze przy okazji gniazda świec i tyle, zajrzę przy okazji kamerą tam - mój mechanik taką ma (przy kupnie auta było tam ok)
dałem dodatek do czyszczenia zaworów do paliwa Liqui Moly jakiś czas temu - nie zaszkodzi.
może to ta sonda lambda - choć błędu żadnego komputer nie sygnalizuje.
cóż wymienię świece niebawem za parę tysi km, poczyszcze przy okazji gniazda świec i tyle, zajrzę przy okazji kamerą tam - mój mechanik taką ma (przy kupnie auta było tam ok)
Komentarz