[O2] Strasznie dziwna praca silnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Samiec
    RS
    S_OCP Member
    • 2004
    • 4287
    • Octavia I (1U2)
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez sontario
    Wydaje mi się, że to wina gówna a nie prawdziwego ON jakie lejemy do baków w Polsce. U mnie tego nie było wcale. Dopiero po 50 kkm zacząłem to odczuwać. Raz delikatniej, raz mocniej, raz wcale...
    Nie wiem na ile jest to przypadlosc PD, ale w swoim VP mam dokladnie tak samo.
    Czasami wogole nie czuc, czasmi lekko drga, czasami mocniej, generalnie temat trzeba zlac i jezdzic, mam juz 184kkm i nadal jezdze :wink:
    TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
    SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
    SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• fish2048
      Classic
      • 2010
      • 8

witam... mam octavke 2 2005 rok 19,tdi 105KM od jakiegoś czasu zauważyłem że moje auto jakoś dziwnie głośno chodzi na wolnych obrotach. jak wejdzie na większe obroty to ten dzwięk znika..kolejny problem to podczas jazdy przy prędkości powyżej 100km/h usłyszałem dziwny dzwięk pisku, podobny jak piszcza czasem hamulce... wcisnąłem pedał sprzęgła i przegazowałem go dzwięk był nadal ale jak zwolniłem o jakies 30 km/h to dzwięk zniknął. usłysza łem go w trasie jeszcze kilka razy i nie mam pojęcia co to może być... może macie podobne usterki już zdiagnozowane to dajcie proszę znac...

Komentarz

• abstinent
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 4842
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

fish2048, przebieg i co było robione z silnikiem ewentualnie
        pisk to może opony coś nie tak :?:

Komentarz

• pawel32kr
          Classic
          • 2013
          • 17

Witam szanownych kolegów. Kupiłem nie dawno octavie tdi 110. Mam problem, silnik dziwnie pracuje coś "cyka" na wolnych obrotach, gdy zwiększę obroty "cykanie" nadal nie ustepuje cyka z większą częstotliwością. Proszę o pomoc. Dodaje link z Video
          W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Komentarz

Pracuję...