w BKD siedzą 288mm z przodu ale chodzi mi o tył,czy między 140, a 170 jest różnica, a także czy w kombi jest to samo co w sedanie?
[O2] Szybka licznika w O2
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
[O2] Szybka licznika w O2
Czy ktoś mi może powiedzieć czy szybka w liczniku w O2 jest wymienna, moja mi pękła a nie chciałbym kupować całego licznika.
Pozdr
-
fordisek, ten temat był poruszany kilkakrotnie
możesz sobie wymienic z innego licznika ale samej szybki nie dostanieszprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
Dzięki za infoZamieszczone przez piotrek_gdyfordisek, ten temat był poruszany kilkakrotnie
możesz sobie wymienic z innego licznika ale samej szybki nie dostaniesz
Komentarz
-
Komentarz
-
loyd, z grubsza tak to wygląda.It doesn't matter what we're losing
It only matters what we're going to find!
Komentarz
-
To są już po prostu jakieś jaja.
Załóżmy, że zbije mi szybka to mam dwie opcje ?
1) szukać na szrocie,
2) kupić cały licznik w seriwsie (ciekawe ile to kosztuje ?),
Grube przegięcie.
Komentarz
-
-
-
jest jeszcze jeden sposób kiedyś dorabiałem własnoręcznie do mazdy z cienkiej pleksi . Pewnie do octavi też da się dorobić bez problemu
Komentarz
-
Ciekawe co by na to powiedział ubezpieczyciel, jakby ktoś ukradł radio niszcząc przy okazji szybkę
Komentarz
-
Przy mojej O II licznik był wymieniany cztery razy z powodu pękniętej szybki. Fabryczny wytrzymał rok, następne po 1 - 2 tyg. pękały.
Komentarz
-
Czyli jest jakaś wada. Pewnie gdzieś pręży, jest za ciasno i na naszych pięknych dziurawych polskich drogach pękają szybki w licznikach. Brawo dla SkodyZamieszczone przez KanciatyPrzy mojej O II licznik był wymieniany cztery razy z powodu pękniętej szybki. Fabryczny wytrzymał rok, następne po 1 - 2 tyg. pękały.
Komentarz
-
No i w mojej zauważyłem, że zaczyna pękać szybka licznika. Od przycisku do kasowania kilometrów jest wyraźne pęknięcie odchodzace w dół szybki. Ponadto wzdłuż dolnej krawędzi licznika widać kilka delikatnych pęknieć.
Ale cóż gwarancja jest do grudnia :twisted:
Komentarz
-
moja 2006 ma pękniętą po środku między przyciskami od dołu. Już się przyzwyczaiłem i tego nie widzę :PAlfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
Komentarz
-
Pewnie bym tego nie tykał, ale skoro jest gwarancjaZamieszczone przez alfeemoja 2006 ma pękniętą po środku między przyciskami od dołu. Już się przyzwyczaiłem i tego nie widzę :P
Ale poczekam z tym do jesieni, niech pojawią się pierwsze mrozy.
Komentarz
-
W swojej O2 1.9 BXE wymieniłem samą szybkę licznika, jest na kilku zatrzaskach. Ale szybkę kupiłem w serwisie, nie znalazłem nigdzie używanej. Koszt zakupu w serwisie - 200PLN.
Komentarz
-
tak mozna kupic bo teraz juz sa a kiedys nie było mozliwosci zamowicZamieszczone przez krzychub89W swojej O2 1.9 BXE wymieniłem samą szybkę licznika, jest na kilku zatrzaskach. Ale szybkę kupiłem w serwisie, nie znalazłem nigdzie używanej. Koszt zakupu w serwisie - 200PLN.ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I
ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO
Komentarz
-
Napisze mi ktoś, jak zdjąć tę szybkę z licznika nie łamiąc jej przy okazji? ;-)
Bez wyjmowania licznika da radę?
Komentarz
-
Musisz wyjąć licznik. Resztę widać.Zamieszczone przez szosoNapisze mi ktoś, jak zdjąć tę szybkę z licznika nie łamiąc jej przy okazji? ;-)
Bez wyjmowania licznika da radę?
Komentarz
-
Komentarz
-
Odświeżam kotlecika - czy ktoś zna może numer szybki do licznika, skoro, jak czytam, występuje już jako część zamienna?
Komentarz
-
No temat był o szybkach, dlatego pisałem pod tematem. Jakby ktoś z potomnych potrzebował to numer części mam już 1Z0919137 , a cena bez rabatów brutto 221 brutto wersja przed liftem
Komentarz
Komentarz