Mam problem z często przepalajacymi sie żarówkami świateł dziennych P21.Kilka razy w roku muszę je wymienić. Z tego co zauważyłem włókno w żarówce za każdym razem jest ok. Natomiast miejsce w którym trzonek styka sie z gniazdem jest stopione jak na zdjęciu. Czy wina może leżeć w zwarciu/zbyt wysokim napięciu?
Czesto przepalajace sie żarówki świateł dziennych P21
Zwiń
X
-
Problem wynika z wady konstrukcyjnej gniazda żarówek. Gniazda te były wymieniane w ramach gwarancji więc rozwiązaniem jest albo wymiana gniazd i jazda z żarówkami lub pozostawienie starych gniazd (o ile nie są uszkodzone/przepalone) i założenie LED-ów z adapterami.Antyfotoradar Valentine1
Harry II Classic+Sirio ML145
-
-
Ja w ubiegłym roku wymieniłem oprawkę prawego DRL w czerwcu. Wszystko było ok, do dziś, kontrolka przepalonej żarówki prawego DRL. Wyciągam żarówkę i znów to samo, usmażona stopka kontaktu żarówki. Co prawda żarówka jeszcze świeci ale jest lekko przykopcona. Może ktoś zna jakieś lepsze żarówki, w których ta stopka się tak nie topi?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SIC Zobacz wpisLink -nie wiem ,ale sam się wciął w treść.W innym moim wątku też.Ponowna edycja w celu usunięcia nic nie daje !
Komentarz
-
Komentarz