Od zakupu swojej młodszej damy O2FL z XII 2012r w kombi miałem problem z niedomywaniem środkowej części szyby tylnej. Panowie w aso coś tam podłubali, powiedzieli, że wszystko dobrze, a tak naprawdę nic się nie zmieniło. Efekt jest taki, że wycieraczka działa, ale w centralnej części szyby jakby nie dociska zostawiając jako o długości kilku cm. Oczywiście pióro z ASO.
Postanowiłem pogrzebać samemu i, jak się okazało, po zdjęciu osłonki wycieraczki (nakładki) wszystko wróciło praktycznie do normy. Założenie nakładki powoduje powrót problemu.
Moje myślenie poszło w kierunku nieoryginalnej nakładki - zakupiłem ori w aso za 15zł, założyłem nóweczkę i znów wycieraczka działa źle, tylko maże w zupełnie innym miejscu. 2 pytania:
1. czy ktoś przerabiał już temat niedomywania tylnej wycieraczki?
2. nie dam rady odkręcić śruby pod nakładką, klucz 13, ale za cholerę nie chce iść, pryskanie wd40 nic nie daje - boję się, żeby czegoś nie uszkodzić kręcąc na siłę, może ktoś zdemontowywał już tylne ramię i miał tego typu problem?
Póki co, jeżdżę bez tylnej nakładki, ale nie wygląda to estetycznie
Postanowiłem pogrzebać samemu i, jak się okazało, po zdjęciu osłonki wycieraczki (nakładki) wszystko wróciło praktycznie do normy. Założenie nakładki powoduje powrót problemu.
Moje myślenie poszło w kierunku nieoryginalnej nakładki - zakupiłem ori w aso za 15zł, założyłem nóweczkę i znów wycieraczka działa źle, tylko maże w zupełnie innym miejscu. 2 pytania:
1. czy ktoś przerabiał już temat niedomywania tylnej wycieraczki?
2. nie dam rady odkręcić śruby pod nakładką, klucz 13, ale za cholerę nie chce iść, pryskanie wd40 nic nie daje - boję się, żeby czegoś nie uszkodzić kręcąc na siłę, może ktoś zdemontowywał już tylne ramię i miał tego typu problem?
Póki co, jeżdżę bez tylnej nakładki, ale nie wygląda to estetycznie
Komentarz