Wczoraj postanowiłem wyjąc akumulator do ładowania. Dziś podłączyłem go do samochodu i odpaliłem auto. Standardowo przez chwilę paliła się kontrolka na zegarach od wspomagania kierownicy, ale po kilku ruchach kierownica i ujechaniu kilku metrów zgasła. Jednak po wyłączeniu silnika z pod maski dochodził dźwięk jakby odkurzacz był włączony. Namierzyłem, że to urządzenie w przedniej części silnika wydaje taki odgłos. Nagle samo się wyłącza, a następnie znowu włącza i tak cały czas. Nie wiem co się stało. Proszę o pomoc.
[1,6 BSE] Dźwięk odkurzacza po wyłączeniu silnika
Zwiń
X
-
Więc sprawa wygląda tak, że pompa pracuje nawet jak silnik jest rozgrzany. Załącza się na kilka chwil i wyłącza i tak cały czas. Podejrzewam, że w momencie jej włączenia/wyłączenia radio się resetuje w trakcie jazdy. Wyczytałem w innych miejscach, że to prawdopodobnie przekaźnik padł. Ktoś może to potwierdzić?ŚKODA 120 L z 1977 roku.
ŚKODA OCTAVIA II z 2007 roku.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Pawelt Zobacz wpisIle poczekałeś od zamknięcia auta do odpięcia klem? Może zbyt krótko...ŚKODA 120 L z 1977 roku.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mroko Zobacz wpisTen błąd jest następstwem tego co się dzieje a nie przyczyną.
Obejrzyj wszystkie kable wokół akumulatora może w trakcie wsadzania coś zaczepiłeś i zrobiłeś niechcący jakieś zwarcie. Ewentualnie dobre byłoby podmienić przekaźnik od odkurzacza.ŚKODA 120 L z 1977 roku.
Komentarz
-
Komentarz