Witam mam octavie z silnikiem 2.0 tdi 140 km. Kupiłem ją kilka dni temu w Niemczech. Zastanawia mnie czego mi brakuje w zaznaczonym miejscu na obrazku "Brak1". Posiedziałem w internecie i widze, że jest to takie pudełko (zdjęcie "jest2"). Co to jest Panie i Panowie? Coś od turbiny? Czemu tego nie było? Turbina trochę pracuje jakbym miał zamontowany blow off. Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi
Brak pewnej "skrzynki" obok filtra powietrza 2.0 tdi
Zwiń
X
-
Witam.
To coś to wlot powietrza do filtra, który pozwala zasysać zimne powietrze od przodu grilla. Tylko i wyłącznie.
Można bez tego jeździć i nie ma to wpływu na mechanikę silnika. Teoretycznie po założeniu tego elementu powinieneś odczuć wzrost dynamiki pojazdu (zimniejsze e powietrze do więcej jego w cylindrze). W praktyce nie wiem czy będzie to odczuwalne.
Brakuje Tobie trzech elementów. Poszukaj tych elementów do diesla na Alledrogo (w benzyniakach elementy te są trochę inne konstrukcji i nie pasują p2p).
ScreenHunter_192 May. 30 06.10.jpg
-
-
założenie tej puszki powinno też wytłumić szumy powietrza z dolotu->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Hmm, no dobra. Jak wiadomo Niemcy to "mistrzowie wiejskiego tuningu". W paru autach miałem jakieś małe przeróbki jeśli chodzi o wygląd auta z zewnątrz i wewnątrz, więc... Po co to Niemiec zrobił? Zmienia to jakoś mocno dźwięk? Czy może jeszcze coś innego? Nedar napisałeś, że teoretycznie powinno to zmienić dynamikę auta, więc Niemiec pewnie by tego nie usuwał, ciekawe. ;p
Komentarz
-
Komentarz