Mam problem z odpalaniem na ciepłym silniku, Przy próbie odpalenia czasami zaczyna głośno walić i trząść budą. Silnik gaśnie by przy kolejnym razie znowu się głośno zatelepać i odpalić. Podczas jazdy brak problemów. Na zimnym odpala miękko. Błędów w vcds brak. Ktoś miał podobny problem?
Ciężkie odpalanie na ciepłym O2 FL 1.9 BXE
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
Komentarz
-
Zmiana mapy około 500 zł i niby ma problem nie wracać. Ciekawe jak po regeneracji rozrusznika i jak z ceną...
Komentarz
-
-
Miałem tak w dwóch seatach altea 1.9 tdi 105km w jednym silnik bjb w drugim silnik bxe. W obydwu wymieniłem akumulatory i pomogło.
Komentarz
-
Zdecydowanie mapy, okolo 200zl. Akumulator owszem, ale problem po czasie wróci. Rozrusznik, tuleje, czyste styki itp. Lub wymiana na inny z większą ilością zebow też trochę pomogą ale czasem i tak walnie.
Komentarz
-
W pierwszym seacie po wymianie akumulatora jeździłem jeszcze ponad rok i problem w tym czasie nie powrócił. Później sprzedałem. Nie znam jego losów. W drugim wymieniłem 2 lata temu i problem nie powrócił. Pewnie powróci, gdy akumulator straci swoje parametry. Kupię wtedy nowy akumulator. Póki co mam inny problem.... silnik bxe. Rozleciał się tłok i uszkodził blok w 4tym cylindrze. Szukam silnika. Po rozebraniu dołu silnika tradycyjnie dla tego silnika okazało się, że panewki są zużyte, ale całe, nie to było przyczyną awarii.
Komentarz
-
Komentarz
-
Mechanik pokazał mi i powiedział, że czegoś takiego wcześniej nie widział. Tłok poza ubytkami pod pierścieniem wygląda dobrze. Pewnie zaoszczędzili pół centa na materiale i mieszali z szajs metalem a ten puścił i posypał się. Niemiecka precyzja to już tylko legenda.
Komentarz
Komentarz