Problemy z temperaturą

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• sebastian1901
    odpowiedział(a)
    Termostat padnięty jak nic. Obstawiam że pewnie jest w jakimś stopniu otwarty.
    Ostatnio robiłem znajomemu 1.6 BFQ tyle że w O1. To był termostat razem z grzałką coś takiego:

Prawie 230zł.
    Nie wiem jak jest u Ciebie. Pokazuje że niby jest normalny termostat. To zapłacisz jakieś 50zł za część.

Zostaw komentarz:

• xcex
    odpowiedział(a)
    Typowy objaw na termostat , w O2 pamietam jak było nawet +5C na zew. a jechałem ze znaczną prędkoscią to potrafił mi spać do 75. w O2 pamietam ze płaciłem około 150 PLN, wiec usterka do kosztownych nie należy.

Zostaw komentarz:

• Przemek_i
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez tompow Zobacz wpis
    Termostat do wymiany niestety
    na 100%

Zostaw komentarz:

• tompow
    odpowiedział(a)
    Termostat do wymiany niestety

Zostaw komentarz:

• Gość
    Guest replied
    Klima może się nie wlaczac ponizej 4 stopni.
    podlacz pod kompa i sprawdz jaka temperature pokazuje komp a jaka wskazowka

Zostaw komentarz:

• Tabel
    odpowiedział(a)
    Dodam, że mam osłonę zimowa założona na grilla żeby lepiej auto było dogrzanie więc tym bardziej dziwi mnie spadek temperatury na wskaźniku

Zostaw komentarz:

• Tabel
    rozpoczął temat Problemy z temperaturą

Problemy z temperaturą

Nie wiem czy dobrze robię, że łącze te dwa objawy, bo może to dwie różne usterki ale do rzeczy. Zauważyłem, że jak mam włączone ogrzewanie to wskazówka temperatury lubi spadać poniżej 90 stopni i to w trakcie jazdy. Nigdy wcześniej tego nie zaobserwowałem, a mam auto od nowości czyli 11 lat. Mróz jest mały rzędu -1 do -2 stopni. Drugi objaw to słabe ogrzewanie. Nastawie pokretlen na 22 i owszem. Grzeje ale po chwili przestaje i albo muszę włączyć i wyłączyć auto albo podkręci .Pokrętło na więceh. Problem ten zauważyłem dawno już, ale olewalem to. Auto ogólnie jeździ normalnie pali normalnie płynu z chłodnicy nie ubywa a olej wygląda normalnie. Podejrzewam że winowajcą może jest termostat lub czujnik temperatury? P.s czy to normalne że przy taki niskich temperaturach nie włącza mi się klima?
Pracuję...