Cześć ,
Od jakiegoś czasu mam problem, a ostatnio nawet dość często.
Problem polega na tym, że wywala mi błąd klap kolektora ssącego.
Dziwne, bo klap nie mam kolektor został wymieniony z plastikowego na aluminiowy od BKD
Przewody podciśnienia zostały zaślepione, niestety od jakich dwóch tygodni problem występuje praktycznie codziennie.
Chwile poszarpuje, i za chwilę spirala na szafie.
W sobotę doszedł do tego check engine, błędy pokasowałem VCDS'em, chwilę był spokój i dziś znów chwila szarpania i spirala na szafie.
Przewody sprawdziłem - jest bez zmian, żaden gryzoń nie zamieszkał pod maską.
Zaślepkę przewodu poprawiłem ale na niewiele to pomogło.
Zauważyłem, że dzieje się tak (albo mi się wydaje) przy spadku temperatury zewnętrznej, w lato problem wystąpił może z raz, teraz gdy za oknem temp poniżej 10 stopni problem się nasila.
Jakieś rady? Pomysły?
Od jakiegoś czasu mam problem, a ostatnio nawet dość często.
Problem polega na tym, że wywala mi błąd klap kolektora ssącego.
Dziwne, bo klap nie mam kolektor został wymieniony z plastikowego na aluminiowy od BKD
Przewody podciśnienia zostały zaślepione, niestety od jakich dwóch tygodni problem występuje praktycznie codziennie.
Chwile poszarpuje, i za chwilę spirala na szafie.
W sobotę doszedł do tego check engine, błędy pokasowałem VCDS'em, chwilę był spokój i dziś znów chwila szarpania i spirala na szafie.
Przewody sprawdziłem - jest bez zmian, żaden gryzoń nie zamieszkał pod maską.
Zaślepkę przewodu poprawiłem ale na niewiele to pomogło.
Zauważyłem, że dzieje się tak (albo mi się wydaje) przy spadku temperatury zewnętrznej, w lato problem wystąpił może z raz, teraz gdy za oknem temp poniżej 10 stopni problem się nasila.
Jakieś rady? Pomysły?
Komentarz