Witam mam pytanko czy spotkał się ktoś z przypadkiem lekkiego grzechotania przy niskich obrotach w przedziale 1700-2000? Auto jest po kompletnym remoncie góry silnika razem z wymianą wałka ssącego. Sprawa o tyle dziwna że po odłączeniu czujnika zmiany faz rozrządu problem znika po podłączeniu znowu wraca wcześniej ten problem nie występował
Grzechotanie 1,8TSI
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Fishu Zobacz wpisWitam mam pytanko czy spotkał się ktoś z przypadkiem lekkiego grzechotania przy niskich obrotach w przedziale 1700-2000? Auto jest po kompletnym remoncie góry silnika razem z wymianą wałka ssącego. Sprawa o tyle dziwna że po odłączeniu czujnika zmiany faz rozrządu problem znika po podłączeniu znowu wraca wcześniej ten problem nie występowałANTY MECHANIK YT
-
-
Wałek był nowy, sitko i cały ten element z kulką wymienione na nowe także powinno być ok. Zastanawiam się tylko czy poprzedni właściciel nie namotał coś w kompie ze zmianami rozrządu bo stary wałek miał przestawioną krzywkę a wszystko chodziło dobrze po założeniu nowego wałka coś jest nie tak. I tutaj moje pytanie czy i ewentualnie gdzie w lublinie poza ASO można by sprawdzić czy w programie nie jest coś namodzone względem oryginały ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Fishu Zobacz wpisWałek był nowy, sitko i cały ten element z kulką wymienione na nowe także powinno być ok. Zastanawiam się tylko czy poprzedni właściciel nie namotał coś w kompie ze zmianami rozrządu bo stary wałek miał przestawioną krzywkę a wszystko chodziło dobrze po założeniu nowego wałka coś jest nie tak. I tutaj moje pytanie czy i ewentualnie gdzie w lublinie poza ASO można by sprawdzić czy w programie nie jest coś namodzone względem oryginały ?ANTY MECHANIK YT
Komentarz
-
Komentarz