Witam, mam takie problem, który zauważyłem niedawno mianowicie gdy wrzuce wsteczny i skręce koła praktycznie na maksa to przy ruszeniu słychać jenorazowy stuk jakby nie wiem maglownica czy hamulce, a może skrzynia robi lekki ruch albo przeguby? Gdy stoje i zrobie odwrotnie- jedynka i ruszam i koła na maks to też lubi stuknąć. W czasie jazdy tego nie zaobserwowałem. Czy ktoś ma jakiś pomysł co to może być? Taki "Puk" ale nie tzw. głuchy i znowu nie strasznie metaliczny. Jakby coś się nastawiło/ustawiło na pozycję.
Coś stuka przy maksymalnym skręcie
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
-
Przy maksymalnym skrecie zawiecha się pochyla. Sprawdz gumy na wachaczach i koncowki drazka. Mozesz podjechać na stacje diagnostyczna to sprawdza o ile tez stuka jezeli krecisz w miejscu bez ruchu
Komentarz
-
Gumy tylne/tuleje wahacza przedniego wymienione na pełne. Mam przegląd pod koniec miesiąca to powiem aby szukał. W lipcu inny diagnosta nie widział luzów oprócz tych wymionionych.
Końcówki drążka jakiego? Kierowniczego czy stabilizatora to zapytam diagnostę o to.
Komentarz
-
Końcówka drążka to element łączący drążek kierowniczy ze zwrotnicą, a element łączący drążek stabilizatora z zawieszeniem to łącznik stabilizatora.
Komentarz
Komentarz