Witam, jestem tutaj nowy. Mam problem ze swoją Octavia 2FL 2.0 tdi 140km CFHC 2012. Otóż przy mocniejszym przyspieszaniu słychać jakieś dziwne dźwięki z pod maski. Przez mechanika została sprawdzone - łożyska w kole ok, przuguby ok, ośka czy półośka (nie wiem jak to się nazywa) też ok. Padło że dźwięki pochodzą na pewno ze skrzyni. Oddana do speca w temacie. On Po sprawdzeniu po jej rozebraniu stwierdził że wszystko jest ok, z całą pewnością. Skrzynia wróciła do samochodu, przy okazji zmieniłem dwumasę ze sprzęgłem (odzywała się już na półsprzęgle a dodatkowo w ostatnim czasie sprzęgło nie odbijało, zostało w podłodze kilka razy).
Ale najgorsze że problem dalej został. Mechanik mówił że na pewno to jest problem ze skrzynią. Człowiek od skrzyni mówi że ona jest dobra nie ma co robić. Gdzie więc szukać przyczyny tych odgłosów które występują tylko w czasie obciążenia silnika w czasie jazdy po mocniejszym dociśnięciu gazu. Na postoju CISZA. Proszę o pomoc.
Ale najgorsze że problem dalej został. Mechanik mówił że na pewno to jest problem ze skrzynią. Człowiek od skrzyni mówi że ona jest dobra nie ma co robić. Gdzie więc szukać przyczyny tych odgłosów które występują tylko w czasie obciążenia silnika w czasie jazdy po mocniejszym dociśnięciu gazu. Na postoju CISZA. Proszę o pomoc.
Komentarz