Boscha mialem tylko naklejke, bo po wewnetrznej stronie na odlewie blachy klocka... Jurid :|
Ale klocki juz mam dawno Black diamond przod i tyl, tarcze przod 312 zimmermann.
Boscha mialem tylko naklejke, bo po wewnetrznej stronie na odlewie blachy klocka... Jurid
U mnie oryginalne-fabryczne z opisem VW AG BOSCH były TEXTAR-y (bardzo słabiutkie) tak jak opisywałem wcześniej.
Zastąpiłem je Ferodo Premier FDB4316 (opisywane na forum jako dobrze działające po wyrzuceniu oryginalnych).
Pojeździmy-zobaczymy.
O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Skorzystałem częściowo z jego rady i zmieniłem tylko klocki na Ferodo premier. I co? Alleluja. Już pierwszego dnia widać było na tarczach ślady współpracy z klockami.
Mam efekt na tylnich tarczach taki jak większość , rdza, rowy, charczenie podczas hamowania i słabe hamowanie na ręcznym. Ostatnio pojawiło się też bicie podczas hamowania na którymś z tylnich kół Postanowiłem wiec, że przetoczę tarczę i założę inne klocki. Tylko nie wiedziałem na jakie wymienić , przetocze tarcze i spróbuję te Ferodo Premier założyć.
Do jakiego minimalnego wymiaru można toczyć tylne tarcze?
Powiedzcie jeszcze, czy te Ferodo premier biorą całą szerokość tylnej tarczy, tak jak z przodu? Czy też zostaje rant ?
[ Dodano: Pią 25 Kwi, 14 00:24 ]
Jeśli ktoś ma w FL kombi z tyłu zaciski TRW, to te klocki Ferodo Premier FDB4316 nie pasują, jak by co.
Komentarz