tarcze hamulcowe -tył (bardzo nierówne) - przebieg 5kkm

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tippo
    L&K
    • 2009
    • 1349
    • Octavia III (5E3)
    • CJSB 1.8 TSI 180 KM

czyli klocki Bosch-a są do
    Boscha mialem tylko naklejke, bo po wewnetrznej stronie na odlewie blachy klocka... Jurid :|
    Ale klocki juz mam dawno Black diamond przod i tyl, tarcze przod 312 zimmermann.

Komentarz

• endryu
      RS
      • 2006
      • 3778
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Tippo
      Boscha mialem tylko naklejke, bo po wewnetrznej stronie na odlewie blachy klocka... Jurid
      U mnie oryginalne-fabryczne z opisem VW AG BOSCH były TEXTAR-y (bardzo słabiutkie) tak jak opisywałem wcześniej.
      Zastąpiłem je Ferodo Premier FDB4316 (opisywane na forum jako dobrze działające po wyrzuceniu oryginalnych).
      Pojeździmy-zobaczymy.
      O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
      O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
      =================================================

Komentarz

• leonn
        RS
        • 2011
        • 2730
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez spawalniczy
        Skorzystałem częściowo z jego rady i zmieniłem tylko klocki na Ferodo premier. I co? Alleluja. Już pierwszego dnia widać było na tarczach ślady współpracy z klockami.
        Mam efekt na tylnich tarczach taki jak większość , rdza, rowy, charczenie podczas hamowania i słabe hamowanie na ręcznym. Ostatnio pojawiło się też bicie podczas hamowania na którymś z tylnich kół Postanowiłem wiec, że przetoczę tarczę i założę inne klocki. Tylko nie wiedziałem na jakie wymienić , przetocze tarcze i spróbuję te Ferodo Premier założyć.

Do jakiego minimalnego wymiaru można toczyć tylne tarcze?

Powiedzcie jeszcze, czy te Ferodo premier biorą całą szerokość tylnej tarczy, tak jak z przodu? Czy też zostaje rant ?

[ Dodano: Pią 25 Kwi, 14 00:24 ]
        Jeśli ktoś ma w FL kombi z tyłu zaciski TRW, to te klocki Ferodo Premier FDB4316 nie pasują, jak by co.

Komentarz

Pracuję...