[O2] szum przy tylnych drzwiach

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • xzmiana
    Classic
    • 2012
    • 3

Oferujemy Państwu szeroki wybór mat wygłuszających, wzmacniaczy samochodowych oraz systemów car audio. Oferujemy montaż i doradztwo przy zakupie sprzętu

Moim zdaniem nie masz wyjścia na wzmacniacz i trzeba użyć konwertera sygnału.(przykładowy i niekoniecznie polecany produkt z linku powyżej, nie pamiętam jak się nazywa niemiecki producent, ma lepsze, zajrzy Nexus6 to Ci podpowie)
  • jankesgd
    Classic
    • 2011
    • 3

Witam wszystkich mam mały problem w octavi II szumi przy tylnych drzwiach nie mogę tego namierzyc jesli ktos miał podobny problem prosze o pomoc z góry dziekuje i pozdrawiam

Komentarz

• ruwado
      RS
      • 2009
      • 14885
      • Octavia IV (NX3)

Może świszczące uszczelki w drzwiach - jest trochę postów na forum
      pozdrawiam - Darek

Komentarz

• loru
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 4286
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez jankesgd
        szumi przy tylnych drzwiach
        uszczelki w oknach było kilka razy na forum, najlepiej wymienić albo silikonem gdzieś tam posmarować, poszukaj na forum.
        O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• luki1304
          Drive
          • 2010
          • 55

To chyba wsztystkie octavie maja z tym problem oczywiscie w I jest to bardziej uciążliwe i z przodu i z tyłu

Komentarz

• Robert_P
            Ambiente
            • 2010
            • 209

Ja właśnie dzisiaj wymieniłem uszczelki w tylnych drzwiach , teraz jest cisza.
            Koszt serwis 350 zł.
            Smerf Miętus

Komentarz

• conan
              Rider
              • 2011
              • 546

Weź taśmę klejąca przezroczystą i obklej uszczelkę między drzwiami a uszczelką małego okienka po zewnętrznej stronie , a później próba podczas jazdy. Jak nie będzie szumieć to odklejaj po kawałku i kolejne próby, aż trafisz na miejsce gdzie wpada powietrze. U mnie dokładnie na łuku uszczelki była szczelina wielkości ludzkiego włosa i po przekroczeniu 100 km/h nie miłosiernie szumiało. Czarny silikon w ilości kropli wody zaaplikowany palcem pomógł. Nic nie widać nic nie szumi koszt 3zł za tubke silikonu.
              Moja skodzinka o2
              Blacharstwo i lakiernictwo Autoklinika

Komentarz

• palioza
                Rider
                S_OCP Member
                • 2005
                • 417

mnie tez w Skodzie swiszczaly te male okienka z tylu, zalalem klejem przezroczystym miedzy uszczelka, a blacha i byl spokoj.
                Audi A7 3.0 TDI 313KM/653NM mocy dostarcza http://www.dynosoft.pl/ ;-)

Komentarz

• jefry
                  Rider
                  • 2009
                  • 411

Hir ju ar

Skoda Octavia II 2.0TDI 16V BKD v. Elegance.

Komentarz

• marlej108
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 4976
                    • Octavia III (5E3)
                    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

to sa z tylu uszczelki przy tych malych okienkach - po prostu trzeba je wymienic na nowe.
                    http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• wawer80
                      Drive
                      • 2010
                      • 44

U mnie też ten problem występował. Musiałem zdemontować małą szybkę zalać masą uszczelniającą przestrzeń między uszczelką małej szybki a blachą drzwi i poskładać wszystko od nowa. Efekt błoga cisza w moim szkodniku!!! Mam nadzieję że już na zawsze.

Komentarz

• Zbyhoo
                        Ambiente
                        • 2012
                        • 112

Zamieszczone przez wawer80
                        U mnie też ten problem występował. Musiałem zdemontować małą szybkę zalać masą uszczelniającą przestrzeń między uszczelką małej szybki a blachą drzwi i poskładać wszystko od nowa. Efekt błoga cisza w moim szkodniku!!! Mam nadzieję że już na zawsze.
                        Jak możesz to podaj nazwę tej masy uszczelniającej. I może kilka szczegółów jak to ogarnąć, bo mi też szumi z tej szybki.
                        Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

Komentarz

• wawer80
                          Drive
                          • 2010
                          • 44

Podam dziś wieczorem lub jutro bo teraz nie mogę.

Komentarz

• piramida
                            RS
                            • 2009
                            • 12222
                            • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Zbyhoo
                            Zamieszczone przez wawer80
                            Jak możesz to podaj nazwę tej masy uszczelniającej. I może kilka szczegółów jak to ogarnąć, bo mi też szumi z tej szybki.
                            zwykły bezbarwny silikon, do tego pasuje wypchnać troszkę szybke na zew co by docisnąć uszczelkę, ja wpakowałem plastikowego dybla 8mm i zasilikonowałem od wewnątrz, jest spokój od dwóch lat
                            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• wawer80
                              Drive
                              • 2010
                              • 44

Ja zastosowałem masę uszczelniającą do szyb o nazwie APP-SEAL 40 kolor czarny. Należy zdjąć tapicerkę drzwi wymontować rynienki od odsuwanej szyby, potem odkręcić słupek małej szyby u góry odblokowć zatrzask zdemontować całą uszczelkę i wraz z nią wyciągnąć małą szybę. Zaaplikowąć na blachę gdzie styka się mała szybka z drzwiami preparat uszczelniający i jak najszybciej poskładać wszystko mocno dociskając szybkę z uszczelką do drzwi. U mnie już od dwóch dni cicho, dzisiaj jechałem 120 km/h żadnych szumów a wcześniej od 60km/h gwizdało bardzo mocno.

Komentarz

• mariuszpolice
                                Ambiente
                                • 2012
                                • 178

żeby sie nie ładowac w koszty zrób jak jest opisane w innym poście

Komentarz

Pracuję...