[O2] Oryginalny alarm - jak to dziala u Was?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Luk@s
    Ambiente
    • 2010
    • 212

sprawdź czujnik przechyłu auta - ja go wyłączyłem vcds... bo dziwne jest to że nie mam na słupku jego wyłącznika , tylko monitorowanie wnętrza... a VCDS zgłaszał błąd, więc wyłączyłem i spokój.
    service by Auto Tar

Komentarz

• eroberto1
      Rider
      • 2010
      • 350

Zamieszczone przez ziolklu_BKS
      Swoja droga skoro syrena sie odlacza to migacze tez powinny bo to troche bezsens jest
      Powiem szczerze że dla mnie żadne zaskoczenie, w dóch moich autach służbowych zawsze tak samo to działało - syrena przestawała wyć a migacze jeszcze kilka razy migały. Ale do tego stopnia żeby padł aku to jest dziwne, a swoją drogą może słaby akumulator(spadek napięcia) może wywoływać uruchamianie się alarmu? Wkońcu jeżeli się nie mylę syrena alarmu ma własne zasilanie.
      2.0 TDI BKD http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=39508

Komentarz

• ziolklu_BKS
        Classic
        • 2011
        • 30

Aku na pewno dobry bo nowy. Kierunki jak migaja dajmy na to przez kilka dni (tak jak pisalem bylem na urlopie i zostawilem auto w garazu) mysle ze bez problemu pobiara tyle mocy aby rozladowac akumulator.

Komentarz

• rafal-rafik
          Drive
          • 2010
          • 66

Ja mam octavię L&K z 2001r. z fabrycznym alarmem. Kilka razy już pojawił sie problem z alarmem.... czasem wyje, a czasem tylko mrugają kierunki. Jaka może być tego przyczyna? Czy to przez wiek auta, czy wilgoć na dworze, a może pojawił się jakiś błąd???? dziś od południa walczę z tym problemem. Myślicie że powinienem skontaktować się z jakimś elektrykiem???

Komentarz

• sadzik
            Rider
            • 2011
            • 377

Zamieszczone przez shado
            Meta to nie jest fabryczny
            czytam i czytam i odświeżam...
            coś może nie doczytałem dokładnie

mam fabryczny alarm ( z fabryki nie z ASO) z przyciskami obsługi alarmu na słupku B kierowcy...i czujnikami w schowku na okulary...

na w/w czujniku widnieje logo MetaSystem Automotive...
            jest:
            Seat Alhambra Style Advanced 4Drive 2.0TDI CR '15
            były:
            OII 2.0FSI BLX Adventure 4x4 '05
            Astra F 1.6 C16NZ błękitna strzała

Komentarz

• krzychuuu80
              Drive
              • 2013
              • 93

zadam bardzo głupie pytanie, kupiłem auto niedawno i nie wiem czy mam alarm jak to można sprawdzić (wcześniej nie miałem auta z alarmem więc nie wiem jak to jest)
              dodam że przy zamykaniu otwieraniu z kluczyka migają kierunki, a przy "bolcu" do zamykania drzwi miga dioda i co ciekawe także oryginalne radio, a dokładnie kółeczko po prawej tam gdzie się szuka częstotliwości

Komentarz

Pracuję...