Zamieszczone przez AdamB
Wymiana silnika BXE
Zwiń
X
-
Panowie zdechłem dziś na wymianie rozrządu, nie mam tego fajnego ustrojstwa (blokady wału korbowego). I pytania są dwa:
Czy ktoś ze Śląska (okolice Gliwic) ma coś takiego i mógłby pożyczyć?
Czy zrobię duży błąd jak ustawię na "oko" według moich wskaźników co sobie je namalowałem;p?
Jak nie to nie pozostało mi nic innego jak kupić za 70 takie coś na jeden raz... Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Tak, a spytajcie ile serwisow blokady uzywa, gdzie trzeba odkrecic pokrywe zaworow i potem dac nowa uszczelke, bo stara bedzie ciekla
Najwazniejsze pytanie przy flamastrze tj. czy poprzednio bylo dobrze ustawione i nie bylo przestawionego jednego zeba na ktorym kole.
Kiedys mnie pewien znachor skrytykowal, jak go zapytalem o blokade, to uslyszalem, ze on jeszcze nigdy takiej nie uzyl, to go pytam jak zmienia walek w aucie gdzie jest stozek, a nie wieloklin to sie uspokoil ciut :lol: Wszystko sie da - to fakt
Komentarz
-
-
Silnik już w aucie, jutro powinno się udać odpalićDDD Co do rozrządu hmm... Pożyczyłem z ASO Skody te przyrządy, pan uświadomił mnie że w sumie to i tak nie pozwalają one dokładnie ustawić. Nie rozumiem czemu to tak słabo pasuje, w ogóle ta blokada nie opasa koła zębatego na wale korbowym, nie mówiąc o tym żeby pasowała w tą dziurkę. Ten przyrząd był wyszlifowany żeby pasował... No więc ostatecznie jest tak jak było, oby było dobrze
.
EDIT:
Panowie silnik odpalił;D;D. Pierwsze wrażenia - szok od kopa odpalił. Drugie wrażenie coś tu rzęcholi... Dwumasa zdaje się.... Ehh myślałem że zaoszczędzę i lipa jednak... Poniżej zdjęcia i pytanie co to jest? Tzn ten czujnik, jest tylko z prawej strony i nie wiem skąd nie kojarzę go i nie mam na zdjęciach, podobnie ta pianka nie wiem skąd jest i też nie mam na zdjęciach...
I filmik, proszę o opinie... Niby chodzi ale coś mi się tam nie podoba... Zawory klepią czy co ja nie wiem.............................................. .....
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AtF_wk4r1Eo&feature=youtu.be[/youtube]
[ Dodano: Sob 03 Lis, 12 18:16 ]
UP!
Komentarz
-
-
Hej, dziś (wiem że niedziela ale cóż takiej pogody może już nie być...) poskręcałem auto do końca. Mam też kolejne filmiki, myślałem że aparat lepiej to nagra ale jednak nie... Ewidentnie słychać jakieś stukanie, wydech jest dość basowy (jakby miał ze 300 KM;D).
Czy przyczyną tych drgań i głośniejszej pracy może być dwumasa?? Co powinienem teraz zrobić? Jechać gdzieś na komputer podpiąć? Myślałem o hamowni DYNASOFT.
PS. Dlaczego on nie dymi?!?!
I filmiki:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9WuNKbN0HHQ&feature=youtu.be[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WQkp_6mRBBg&feature=youtu.be[/youtube]
Komentarz
-
-
No właśnie, czy ten silnik ma DPF? Bo takiego górskiego powietrza to nie widziałem już dawno. Ale swoją drogą arturg1988, masz Ty problemyZbyt basowo chodzi, nie kopci. No panie igła po prostu, ja nie widzę powodów do zmartwień i niestety nie słyszę nic niepokojącego na filmiku
Paliwko, powietrze, kąt wtrysku itd teraz na vag/vcds sprawdzić. Logi dynamiczne zrobić trzeba.Ja tu tylko sprzątam...
Komentarz
-
-
Na pierwszym filmiku słychać lekkie pukanie, ale to zbyt mało żeby cokolwiek powiedzieć konkretnie. Nagraj filmiki jeszcze raz bez gazu albo jedź do ogarniętego speca na organoleptyczne badanie :P bo jak Ty tak lubisz pogazować na sucho to wcześniej czy później znajdziesz problem :twisted:VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Komentarz
-
-
Auto jeździ (jak narazie;p). Nie obyło się bez przygód, przy nabijaniu klimy padł czujnik ciśnienia, ale już wymieniony, później miałem błąd 000665, jutro posprawdzam wszystkie rurki, przewody i zobaczymy co będzie dalej. Na pewno chcę podjechać jeszcze na hamownie i zrobić logi, sprawdzić moc.
Komentarz
-
-
Autkiem zrobiłem już ponad 1000 km. Jak na razie bez większych problemów, ostatnio PDC mi coś zaszwankowało - raz działa raz nie... Po podłączeniu do kompa wyszło że, jeden z czujników nie odpowiada, pewnie coś nie styka. Póki co wykonałem takie logi (to moje pierwsze więc nie coś mi nie działało do końca, poprawię to, po zrobieniu kąta wałka rozrządu, mam teraz -4,9. PS. w którą stronę kręcić na + ? W prawo? I kolejne pytanie luźne, jaka jest możliwość dołożenia kurtyn w moim aucie, bo w sumie na alledrogo można kupić za około 100 200 zł komplet... Pozdrawiam
PS2. LINKI DO LOGÓW:
Log (0 - 003,011)
Log (1 - 008,011)
PS3. To jest konto mojego taty, mam nadzieję że władze się nie obrażą. Regulamin już znam i mam zamiar przestrzegać. PozdrawiamSPRZEDAM! Nakładki na rączkę fotela do OII :
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...046007#1046007
Komentarz
-
Komentarz