Zamieszczone przez r2r
[O2] brak mocy vrs , co pokazuja logi
Zwiń
X
-
[O2] brak mocy vrs , co pokazuja logi
witam wszystkich mam octavie vrs tdi 2007 problem jest taki ze jadąc pod górke na małej predkosci auto wchodzi tryb awaryjny i wtym samym czasie swieci sie [ nie miga ] kontrolka od swiec , po wyłaczeniu silnika wszystko wraca do normy . nie wiem co autku dolega podpinałem pod autocom i nic nie pokazało zero błedów ,prubowałem robic jakies logi natym sprzecie ale zabardzo nie mam pojecia o tym ,
pare logów zrobiłem nie wiem co dokładnie , ale niemoge jakos dodac tutaj narazie podaje pare info co pokazało mi na wył. silniku
położenie przepustnicy 95.7%
przepływomierz 0,3 g/s
czujnik cisnienia map 98kpa
w kolektorze dolotowym
szerokopasmowa sonda lambda b1-s1 2.025
sonda lambda napiecie 0,062v
[ Dodano: Sob 05 Sty, 13 01:43 ]
jeszcze cos
[ Dodano: Sob 05 Sty, 13 11:42 ]
Nie moge dodac wiecej zdjec niewiem jak
-
-
autocom jest urządzeniem do wszystkiego i to tak naprawdę przydaje się tylko do kasowania błędów,
użyjd vcds i daj poprawne logi bo z tych powyżej nic nie wynika.chip-tuning edc-15/16/17 1,8Turbo - www.brk-tuning.pl
Hamownia obciążeniowa - Inowrocław
one quoter mile - 13,3 tdikiem.
promocja 1,9/2,0 tdi sprawdź na www.brk-tuning.pl
Komentarz
-
-
gryzli, zobacz czy turbo dobrze ładuje bo może sie okazać ze turbina przeładowuje jak w dolnych partiach obrotów dociśniesz za bardzo i dlatego auto wchodzi w tryb awaryjny, a skaner nie pokaże błędu, kiedys też tak miałem na seryjnej turbinie że silnik wchodził w tryb awaryjny ale zgaszenie silnika i ponowne odpalenie niwelowało błąd i dalej wszystko w normie aż do nastepnego notlaufu.
P.S. popraw opis w avatarze ponieważ widnieje tak octa 1 zamiast 2 :wink:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
nie ma sensu wrzucaniu tych śmiesznych logow bo i tak nic tam nie widać,
autocom`a tez mam u siebie i co najciekawsze w twoim aucie ten świetny kabel za 20tys zl. nie pokaże wszystkich błędów tyle w temacie......
kup sobie vcds na ebay`u i po problemie będziesz miał.chip-tuning edc-15/16/17 1,8Turbo - www.brk-tuning.pl
Hamownia obciążeniowa - Inowrocław
one quoter mile - 13,3 tdikiem.
promocja 1,9/2,0 tdi sprawdź na www.brk-tuning.pl
Komentarz
-
Komentarz