witam wszystkich mam octavie vrs tdi 2007 problem jest taki ze jadąc pod górke na małej predkosci auto wchodzi tryb awaryjny i wtym samym czasie swieci sie [ nie miga ] kontrolka od swiec , po wyłaczeniu silnika wszystko wraca do normy . nie wiem co autku dolega podpinałem pod autocom i nic nie pokazało zero błedów ,prubowałem robic jakies logi natym sprzecie ale zabardzo nie mam pojecia o tym ,
pare logów zrobiłem nie wiem co dokładnie , ale niemoge jakos dodac tutaj narazie podaje pare info co pokazało mi na wył. silniku
położenie przepustnicy 95.7%
przepływomierz 0,3 g/s
czujnik cisnienia map 98kpa
w kolektorze dolotowym
szerokopasmowa sonda lambda b1-s1 2.025
sonda lambda napiecie 0,062v
[ Dodano: Sob 05 Sty, 13 01:43 ]
jeszcze cos
[ Dodano: Sob 05 Sty, 13 11:42 ]
Nie moge dodac wiecej zdjec niewiem jak
dzieki ale mam tylko do dyspozycji ten autocom własnie co go kupiłem to moze jednak jest ktos w stanie odczytac cos z tego
nie wiem dlaczego nie moge dodac wiecej zdjec z logami , daje załacz plik i dalej nic help please
gryzli, zobacz czy turbo dobrze ładuje bo może sie okazać ze turbina przeładowuje jak w dolnych partiach obrotów dociśniesz za bardzo i dlatego auto wchodzi w tryb awaryjny, a skaner nie pokaże błędu, kiedys też tak miałem na seryjnej turbinie że silnik wchodził w tryb awaryjny ale zgaszenie silnika i ponowne odpalenie niwelowało błąd i dalej wszystko w normie aż do nastepnego notlaufu.
P.S. popraw opis w avatarze ponieważ widnieje tak octa 1 zamiast 2 :wink:
nie mieszkam w pl to nie daray podpiąc vaga w podkarpaciu.
jak wiecie co dokładnie zrobic na tym programie prosze o porade a postaram sie zrobic to poprawnie dzieki za help
Komentarz