System kontroli spalin

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kondziu
    Classic
    • 2014
    • 18

System kontroli spalin

maymer, zawsze możesz zalać elektronikę przy dolewaniu płynu... pompę ABS i co wtedy? :lol:

Sergi, no właśnie mechanik zemnie żaden, mam dwie lewe ręce. Wiem, że odpinanie poduszek słabo brzmi, sam miałem obawy przed tą operacją ale okazało się to dziecinnie proste no ale dobra może rzeczywiście to za duże wyzwanie dla Ciebie
  • olwies
    Classic
    • 2013
    • 11

System kontroli spalin

Witam, dzisiaj po którymś z kolei odpaleniu silnika zapaliła się kontrolka 'system kontroli spalin', nie zauważyłem żadnych zmian w pracy motoru, a że mój mechanik w soboty nie pracuje, dlatego pytam was koledzy, może ktoś miał taką przypadłość i co to może oznaczać?

Komentarz

• krzsio13
      Classic
      • 2011
      • 21

Witam, kolega miał taki problem w Volkswagenie Borze i mówił że to tylko błąd i normalnie z tym jeździł.

Komentarz

• TomekRs
        RS
        • 2011
        • 1670

No skoro jest blad to chyba znaczy, ze jednak cos jest nie tak.
        emission workshop?

Komentarz

• kecaj
          RS
          • 2009
          • 1511
          • Superb II (3T4)

olwies, auto pod komputer.
          Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• misiek140km
            Classic
            • 2012
            • 18

witam od dwóch dni mam podobny problem tyle ze przez moment zabrakło mocy, po ponownym uruchomieniu silnika moc powrócila ale lampka dalej swiecila i tak caly dzien, natomiast dzisiaj lampka zgasla. Nie wiem co robic. pozd

Komentarz

• kecaj
              RS
              • 2009
              • 1511
              • Superb II (3T4)

misiek140km, w twoim przypadku podejrzewam jakość paliwa, ale warto odczytać błąd ze sterownika.
              Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• olwies
                Classic
                • 2013
                • 11

System kontroli spalin

Witam, u mnie problem rozwiązany, okazało się, że silnik zasysał 'fałszywe' powietrze, bo sparciał wężyk, który jest na dolocie kolektora ssącego. :lol:

Komentarz

• WojtekSz
                  Ambiente
                  • 2009
                  • 159

Re: System kontroli spalin

Zamieszczone przez olwies
                  Witam, u mnie problem rozwiązany, okazało się, że silnik zasysał 'fałszywe' powietrze, bo sparciał wężyk, który jest na dolocie kolektora ssącego. :lol:
                  Wężyk mówisz..., zanotowałem. U mnie tez kontrolka się zapaliła jakiś czas temu :? Dopiero w poniedziałek mam podpięcie pod kompa.
                  Podpinałeś pod kompa czy mechanik 'namacał'?

pozdr
                  SCOUT 2.0 FSI (BVX)

Komentarz

• misiek140km
                    Classic
                    • 2012
                    • 18

Zamieszczone przez kecaj
                    misiek140km, w twoim przypadku podejrzewam jakość paliwa, ale warto odczytać błąd ze sterownika.

kurcze nie wiem tankuje wyłacznie orlen problem znikna jak powroci pojde na kompa dzieki pozd

Komentarz

• olwies
                      Classic
                      • 2013
                      • 11

Re: System kontroli spalin

Zamieszczone przez WojtekSz
                      Zamieszczone przez olwies
                      Wężyk mówisz..., zanotowałem. U mnie tez kontrolka się zapaliła jakiś czas temu :? Dopiero w poniedziałek mam podpięcie pod kompa.
                      Podpinałeś pod kompa czy mechanik 'namacał'?

pozdr
                      Witam, auto podpięte zostało pod komputer i wyszły nieprawidłowości w systemie dolotowym, wtedy mechanik jak piszesz 'namacał', ale możesz sam spróbować sprawdzić. Są dwa wężyki zaraz za plastikową obudową z napisem FSI, jeden przy korku wlewu oleju, drugi na skraju z prawej strony. Trzeba przyznać, że są z kiepskiego materiału, ni to guma, ni to plastik, dlatego sparciał, od temperatury!

Komentarz

• misiek140km
                        Classic
                        • 2012
                        • 18

no i du... mam takie problemy mechanik twierdzi ze turbina

P3007 - czujnik położenia wałka rozrządu ; brak sygnału
                        - nieciągły

P0237 - czujnik ciśnienia doładowania, zbyt niski sygnał
                        - nieciągły

P1592 - czujnik ciśnienia doładowania, zgodność między ciśnieniem doładowania a atmosferycznym
                        - nieciągły

P1641 - błąd z układzie kontroli klimatyzacji
                        - nieciągły

Komentarz

• TomekRs
                          RS
                          • 2011
                          • 1670

W Warszawie masz duzo osob kumatych w kwesti TDI podjedz do jakiegos dobrego zakladu i niech rzuca okiem.

Komentarz

• misiek140km
                            Classic
                            • 2012
                            • 18

byłem u mechanika... turbina do regeneracji po wyjeciu wyjdzie dokładniej, olej juz przedostawał sie do intercoolera auto odstawiam w pon na czwartek ma byc koszt ok 1400 :shock:
                            pozd

Komentarz

• Spoczko
                              Classic
                              • 2012
                              • 12

Ja w swojej skodziance z błędem :
                              P1592 - czujnik ciśnienia doładowania, zgodność między ciśnieniem doładowania a atmosferycznym
                              - nieciągły

walczę już dwa lat i mam nadzieję, że pomoże wymiana EGRu.

Miałem wymieniony blok zaworów elektromagnetycznych, miałem wymieniony nawet czujnik barometryczny w komputerze, czyszczoną turbinę ostatnio i cały EGR. Wgrywano mi nową mapę itp. Check świeci cały czas i nie gaśnie. Za kilka dni wymienię zawór EGR i zobaczę czy problem ustąpi.

Komentarz

Pracuję...