Też siedzę jakiś zmęczony. W pracy troszkę w dupę dostaliśmy dzisiaj na lotach. Do tego mroźne świeże powietrze i człowiek dotleniony jak nie wiem
[O2] 1,9tdi bjb problem z odpalaniem
Zwiń
X
-
[O2] 1,9tdi bjb problem z odpalaniem
panowie mam silnik 1,9tdi 105km BJB silnik na pompowtryskach
silnik 178k km przejechane ubytki oleju zerowe
wszystko dziala jak nalezy , auto pod komputer podpinane i nie pokazuje zadnych bledow
ale jak jest cieple trzeba dluugo krecic zeby odpalilo, jak jest nie dogrzany (temp w polowie skali pali raz na rys a raz 2 obroty rozrusznika)
90stopni jak jest i go zgasze jest masakra z odpaleniem
zauwazylem tez ze jak jest rozgrzany nie slychac wlanczajacej sie pompy
paliwa przy zbiorniku , czy ma to jakis zwiazek z tym odpalaniem na cieplo?
doradzcie co moze byc nie tak co sprawdzic ewentualnie wymienic
-
-
Zamieszczone przez DobrzylPiotrekSBI, a na zimmy pali na dotyk :? ja bym stawiał na rozrusznik a dokladnie na wytopiony smar, jak masz vcdsa to mozesz zrobic test ile obrotów jest .
Komentarz
-
-
jutro rano jade podpiac sie pod komputer moze cos wywali ,rozmawialem z jednym mechanikiem i bedziemy sprawdzac pompe przy baku paliwa bo moze byc z nia zwiazane to odpalanie i szarpanie bo tak jak juz pisalem jak jest silnik cieply i chce go odpalic nie slychac pompy paliwa
powiedzcie mi jeszcze gdzie szukac przekaznika pompy paliwa w tym aucie
Komentarz
-
-
leciec moze ale cisnienia moze chyba dobrego nie dawac, poprawcie mnie jesli zle mysle
pompa sie scina , na cieplym silniku wogole paliwa nie podaje,
w vw passacie z tym samym silnikiem bylo to samo co ja mam i wymiana pompy pomogla
dzis sie bylem pytac jaki koszt pompy to zalezy jaki jest typ pompy jest bo sa 3 typy do tego silinka koszt od 220 do 440zl
Komentarz
-
Komentarz