niezawsze gasnie przy wrzucaniu wstecznego ale sprobuje go wypiac i pojezdze troche a u ciebie okazalo sie ze winny byl ten czujnik ?
[O2] Kontrolka silnika
Zwiń
X
-
Bardzo prawdopodobne że montażysta instalacji gazowej dał d**y i źle ją wyregulował. Bądź bardziej nieprawdopodobne instalacja została źle dobrana.
Proponuje zgłosić się czym prędzej do gazownika bo co prawda wypalanie gniazd zaworowych trwa długo ale po co to przyśpieszać. (Gaz to zło).
Pozdrawiam MArcinSkoda... Hmmm... No jak się niema co się lubi, to się lubi co się ma...
Komentarz
-
-
Byłem u gazownika i coś tam pozmieniał (wspominał o mnożnikach...)
Jakieś 100 km później znów wywaliło "check" ale zagasło samo z siebie po kilku kolejnych km...
Ostatnio wymieniłem świece na Denso K20 TT z przerwą 0.8mm.
Po podpięciu do kompa okazało się też, że nie działa sonda Lambda za katalizatorem.
Teraz pytanie jaką mam kupić, bo w większości są sondy przed katalizatorem?
:?:
Komentarz
-
-
terroristamator No nie. Jak wywaliło sonde za katalizatorem to razej on jest trafiona.
Jak instalacja jest źle wyregulowana to wywala błedy mieszanki za bogatej lub za ubogiej, zależy czego brakuje (paliwa czy powietrza).
Pozdrawiam MArcinSkoda... Hmmm... No jak się niema co się lubi, to się lubi co się ma...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Kicerterroristamator No nie. Jak wywaliło sonde za katalizatorem to razej on jest trafiona.
Jak instalacja jest źle wyregulowana to wywala błedy mieszanki za bogatej lub za ubogiej, zależy czego brakuje (paliwa czy powietrza).
Pozdrawiam MArcin
taka przypadłość się pojawiła u mnie, założyłem gaz, przejechałem może 1tys.km. i wywaliło mi tą kontrolkę, sprawdziłem i wskazało na uszkodzoną sondę, więc skasowałem błąd, potem przejechałem kolejne 2tys. i to samo, później gazownik mi wyregulował mieszankę i mam spokój, nic już nie wywala a od skasowania już ze 4tys wyjeżdżone
jeżeli to będzie faktycznie sonda, to myślę że kontrolka bardzo szybko się ponownie pojawi
może warto sprawdzić najpierw to, bo nic nie kosztuje, a później ewentualnie ponosić jakieś koszty wymiany sondy :wink:
Komentarz
-
Komentarz