E tam ja się ciągle wybieram ale trochę za wcześnie są jak na moją robotę teraz
Rytmiczne stukanie
Zwiń
X
-
Rytmiczne stukanie
Witam,
Nazywam się Paweł i dwa tygodnie temu stałem się szczęśliwym posiadaczem Octavii II Combi, rok prod. 2005, 1.6 Mpi, 130 tys. km przebiegu. Przed zakupem udałem się do ASO na kompleksowy przegląd samochodu, po którym nie wykryto żadnych usterek (poza kilkoma drobnymi, głównie w zawieszeniu).
Ostatnio, stojąc w kolejce na światłach usłyszałem dochodzące od strony pasażera z przodu rytmiczne stuknięcia (klaśnięcia). Nie zauważyłem żeby było je słychać w czasie jazdy, może dlatego, że nie są zbyt głośne. Po sprawdzeniu na parkingu zauważyłem, że jest to seria ok. 8-10 rytmicznych stuknięć powtarzających się co pewien czas. Ciężko wskazać z jakiego konkretnego miejsca pochodzą:/ Czy ktoś z Was spotkał się może z takim zjawiskiem i co może być tego przyczyną? Na przeglądzie była robiona diagnostyka silnika, która nic nie wskazała, był też wymieniony rozrząd. Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam,
Paweł
-
-
Ja bym raczej obstawiał klapkę(i) od nawiewu. W mojej poprzedniej Octavce 01 miałem to samo i po rozebraniu okazało się, że przeskakuje klapka, która zamyka-otwiera obieg powietrza. Był problem z plastikową zebatką na tej klapce.
Zresztą w obecnej Octavce mam to samo z tym, że raz to występuje, a raz nie. A jeżeli już wystąpi to zaraz po odpaleniu auta i trwa chwilę.
Na razie z tym jeżdżę, ale na pewno za jakiś czas rozbiorę schowek i zajrzę.
Komentarz
-
Komentarz