test czy to winna przeplywomierza mozesz wykonac wypinajac przeplywke a wkladajac diode do tego celu należy diodę półprzewodnikową (np 1N4148) włożyć w kostkę przepływki, zgodnie ze schematem
kazik1509, a wiesz w którym miejscu Ci się zerwała ( w sensie przy samej rączce, czy gdzieś dalej )? Bo coś mi się kojarzy, że w takich sytuacjach ściąga się lewe koło i nadkole a nad tym jest takie plastikowe połączenie linki, które można rozpiąć i pociągając otworzyć maskę. Nie mogę teraz skojarzyć gdzie to widziałem, ale jak znajdę to wrzucę dokładne info.
Dziękuję za rady, przy pomocy syna który ma cienkie ręce udało się otworzyć maskę, odkręciłem halogen i potem reflektor. Okazało się że linka rozpięła się na tym złączu i wystarczyło pociągnąć za tą kulkę na lince. Ale nie dało mi to satysfakcji bo jak by się urwała w zamku to wtedy tym sposobem nie udało by się otworzyć, więc wyjąłem zamek i go sobie obejrzałem i okazuję się, że jest miejsce do awaryjnego otwarcia. Złożyłem wszystko s powrotem i zamoknąłem maskę. Przy użyciu dużego i długiego śrubokrętu i kawałka drutu odtworzyłem maskę przez kratki w grillu. Jeszcze raz dziękuje za pomoc i pozdrawiam.
Komentarz