Kopci na czarno powyzej 3tys obr

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • adamm47
    Classic
    • 2015
    • 20

Zamieszczone przez PAOLO ESCO
    służyć wiernie Rzeczypospolitej Polskiej,
    bronić jej niepodległości i granic.
    A co przysięgają rządzący krajem obejmując władzę? Dotrzymują tego? Jedynie ich nikt za dupe nie bierze, a Was w razie dezercji niestety! tak :x

https://www.youtube.com/watch?v=gjl07tunWsY tak na rozluźnienie sytuacji, mały test Leoparda
  • technics
    Drive
    • 2013
    • 73

Witam ! Jest to moj pierwszy post , z racji ze na forum nie ma dzialu przedstaw sie zrobie to tu . 3 dni temu stalem sie posiadaczem Skody Octavi 2 2009 1.9 Tdi wczsniej jezdzilem praktycznie tylko bmw i bylo to kolejno e32 e38 i e65 zawsze w benzynie .

Narazie jestem bardzo zadowolony ze skody ale wlasnie odkrylem ze strasznie kopci na czarno przy mocnym przyspieszaniu . Przebieg auta to 170 tys wszystkie servisy w ksiazce sie zgadzaja . Zanim zaczne dochodzic co to wolalem sie zapytac tu na forum moze jest jakas standardowa usterka silnika 1.9 ktora powoduje takie kopcenie ? Dodam tylko ze auto stalo w komisie kilka miesiecy .

Komentarz

• Pepcio
      Drive
      • 2012
      • 88

Re: Kopci na czarno powyzej 3tys obr

Zamieszczone przez technics
      Witam ! Jest to moj pierwszy post , z racji ze na forum nie ma dzialu przedstaw sie zrobie to tu . 3 dni temu stalem sie posiadaczem Skody Octavi 2 2009 1.9 Tdi wczsniej jezdzilem praktycznie tylko bmw i bylo to kolejno e32 e38 i e65 zawsze w benzynie .

Narazie jestem bardzo zadowolony ze skody ale wlasnie odkrylem ze strasznie kopci na czarno przy mocnym przyspieszaniu . Przebieg auta to 170 tys wszystkie servisy w ksiazce sie zgadzaja . Zanim zaczne dochodzic co to wolalem sie zapytac tu na forum moze jest jakas standardowa usterka silnika 1.9 ktora powoduje takie kopcenie ? Dodam tylko ze auto stalo w komisie kilka miesiecy .
      Standardowo to nie powinien kopcić przynajmniej mocno. Całkiem możliwe, że od stania w komisie i wielu krótkich uruchomień w układzie wydechowym nazbierało się sadzy i gdy przegonisz samochód na dłuższym dystansie objawy znikną. Możliwe też, że masz partacko zrobiony soft lub wpięty jakiś ,,magiczny'' box z allegro, zdiagnozowanie tego będzie trudniejsze.
      Dla spokoju przydało by się przeczyścić zawór EGR, wlać jakiegoś ,,czyścika'' do paliwa by wtryski trochę odetka.
      Dobrze też przyjrzyj się układowi dolotowemu naciskiem na przewody od turbiny poprzez intercooler do kolektora dolotowego, jakiekolwiek nieszczelności w tej okolicy będą powodowały zwiększone dymienie i spadek mocy silnika.
      Octavia II FL 1.2 TSI Elegance

,,Mężczyzna tylko od życia nauczy się żyć i żadna pedagogika tej nauki nie zastąpi. Miguel de Unamuno ''

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

A moc ma, bo ja obstawiam dziure w dolocie jak kopci :twisted:
        Spritmonitor.de

Komentarz

• technics
          Drive
          • 2013
          • 73

Czyscik dolalem jakis najlepszy stp . Od dzis zaczalem jezdzic do pracy po 50km w jedna strone to bede mial okazje ja przegonic . O mocy sie nie wypowiadam bo wczesniej mialem 333 KM to jak by nie bylo octavia to przy tym stary kapec . Ale musze przyznac ze jezdzi sie fajnie .
          A ten dolot to jak sprawdzic robi sie tak jak w benzyniakach ze sie psika starterem i slychac jak obroty sie zmieniaja czy trzeba patrzec na rury samemu wszedzie ?

Komentarz

• przemik
            RS
            • 2012
            • 1610

Trzeba patrzec na rury wszędzie....
            Przemek
            DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
            A6 C4 Avant 2.5 TDi AEL quattro
            80 B3 Limo 1.6 TD SB

Komentarz

• technics
              Drive
              • 2013
              • 73

Pojezdzilem 300 km i juz przestala kopcic teraz to juz jestem super zadowolony . Interfejs VCDS tez kupilem bledow niemia oprocz przeplywki , dzis ja skasowalem zobzace za jakis czas czy pojawia sie czy to byl tylko jednorazowy blad . Pozdrawiam i dzieki za pomoc !

Komentarz

Pracuję...