Będzie działało, ale będzie błąd. Inaczej sie nie da.
[O2FL] Wytarty walek rozrzadu 1.9 tdi BLS
Zwiń
X
-
[O2FL] Wytarty walek rozrzadu 1.9 tdi BLS
Po kilku tygodniowej walce i odwiedzinach w kilku warsztatach mechanicznych wreszcie sie dowiedzialem jaka jest przyczyna moich problemow z nadmiernym kopceniem auta na wysokich obrotach . Okazalo sie ze jest to wytarty walek mocno na 1 i 4 i lekko na 2 i 3 cylindrze . Teraz borykam sie z pytaniem jak to wszystko poskladac na jakich czesciach . I jaki walek kupic . Moze ktos na forum juz przerabial taki temat ?
-
-
Witam.
Wałek ciężko dostać, a gdy już znajdziesz, to oryginału nie kupisz chyba poniżej 2000. Możesz też kupić wałek wykonany przez firmę z polski np. z Bydgoszczy - nie pamiętam nazwy i wtedy koszt wyniesie ok 1000 zł.
Jak wysiadł Ci wałek to prawdopodobnie poszły też szklanki, wymiany mogą też domagać się panewki wałka.Pozdrawiam.
Błażej
Skodzinka z wyciętym DPF
Komentarz
-
-
Ale wywalenie DPFa też Cię czeka w przyszłości. Jeśli włożysz wałek od innego 1.9 i wywalisz DPF to wyjdzie pewnie trochę taniej. Prawdę mówiąc to ja tak mam zrobione w swoim aucie, tyle tylko, że nie dlatego, że tak chciałem, tylko z powodu błędu sprzedawcy ze sklepu, który sprzedał mi wałek od innego 1.9. Mechanik nie zauważył różnicy i niestety czekała mnie wycinka DFPa bo nie dało się jeździć. Po tej operacji jest OK, tzn jest inny problem ale o tym piszę w innym pościePozdrawiam.
Błażej
Skodzinka z wyciętym DPF
Komentarz
-
-
miałem to samo u siebie w BKC
wymieniony wałek + popychacze + uszczelniacze
wszytko INA - łacznie koszt z robotą to było około 2,5k zł->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
drogo
ja coś takiego mam założone
->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Mój problem opisałem tu http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...122795#1122795
Ja za wymianę wałka, szklanek i panewek + robocizna zapłaciłem 1700. Wałek oczywiście nie od BLSa, potem wycięcie DPFa 999. Wychodzi 2700 a nie 4000.
Jak piszą, że wałek pasuje do BXE i BLS to jest to nieprawda i koleś nie wie co sprzedaje.Pozdrawiam.
Błażej
Skodzinka z wyciętym DPF
Komentarz
-
-
No to idziesz do ASO i kupujesz wałek. Zlecasz im wymianę lub komu innemu.
Tak jak pisałem wcześniej nigdzie chyba nie znajdziesz wałka poniżej 2000 i chyba tylko w ASO. Spytaj może jeszcze kolegi icegoranet - handluje częściami. Lubi mieć niezłe okazje, może coś załatwi.Pozdrawiam.
Błażej
Skodzinka z wyciętym DPF
Komentarz
-
-
technics, kupiłeś nowy wałek od BLS'a? jakie to są koszty? W zeszłym tygodniu w mojej Czeszce po zmianie oleju zaczęło coś stukać spod pokrywy zaworów dokładnie jak w tym filmiku:
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swo
dodam, że słyszalne było dudnienie od strony filtra powietrza. Od żadnego ze znajomych mechaników nie dostałem konkretnej diagnozy i trzeba było zdjąć pokrywę. Wałek ma ślady zużycia i szklanki też trzeba wymienić. Stoję przed wyborem używka NIE od BLS i w pozniejszym czasie usunięcie DPF lub się wykosztować na nowy...
Komentarz
-
-
Walek 2.5 tys w servisie skody ale kolega wyzej podawal nr dla walka ktory kosztuje 1 tys . Na dzien dzisiejszy bral bym zamiennik . A DPF a napewno bym nie wycia ... Pozatym jeszcze do wymiany panewki moje juz byly zajechane .
Dodam tylko ze moja skoda strasznie kopcila juz od 2.5 tys obrotow . Na chwile obecna nie puszcze nawet baka przy bucie do oporu NIC !
Zreszta wyciecie dpfa to az tak mocno sie nie oplaca za samo wykodowanie biora 800 zl plus wyciecie 400 . Jak dpf jest w dobrym stanie to spokojnie robil bym to w orginale .
Komentarz
-
Komentarz