Czujnik

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • majeran86
    Classic
    • 2008
    • 21

Czujnik

Właśnie :!: bilety lepiej jak by sie zajął ktoś kto ma pojęcie,chody u organizatorów np.nasz pan Jareczek
  • lend
    Rider
    • 2007
    • 463

Czujnik

Witam.
    Mam taki problem a mianowicie przy starcie silnika miga mi żółta kontrola oleju 3-5 razy i gaśnie.
    Wg instrukcji to czujka oleju , poziom oleju na bagnecie 3/4 więc powinno być ok byłem w 2 serwisach w Łodzi (przejazdem) i w jednym że może to byc czujnik poziomu oleju a w drugim poziomu lub ciśnienia .
    Teraz pytanie tutaj czy to nie jest jeden i ten sam czujnik tylko odpowiada za 2 różne rzeczy ??
    Czujka poziomu oleju ~ 60zł a ciśnienia niestety ~380 zł.
    Czy jest to gdzies na wierzchu co by samemu to zrobić czy grubsza sprawa??

P.S.
    Baaaaardzo sobie liczą za podłączenie komputera i szybką diagnozę oj baaaaaardzo
    MÓJ SZKODNIK

Komentarz

• jasiek2905
      Rider
      • 2012
      • 262
      • Octavia II (1Z3)
      • BSE 1.6 MPI 102 KM
      • DADA 1.5 TSI 150 KM

Witam, żółta to raczej czujnik poziomu oleju a czerwona to jest ciśnienie oleju. Czujniki są dwa osobne. Raczej to czujnik poziomu ale bez diagnozy komputerowej to ciężko coś powiedzieć czy jest do wymiany czy też coś innego.

[ Dodano: Pon 29 Lip, 13 12:20 ]
      Na lewym zegarze masz czerwoną od ciśnienia oleju a na prawym żółtą od poziomu oleju.

Komentarz

• lend
        Rider
        • 2007
        • 463

Pali a raczej miga właśnie żółta i na prawym zegarze.
        Byłą diagnoza komputerowa tylko właśnie goście się drapali po głowie jakby ten komputer ich przerósł i nie pamiętam czego to był czuknik.

A czy jest opcja sprawdzenia przez kogoś z forumowiczów nr katalogowy co bym kupił właściwy czujnik??
        MÓJ SZKODNIK

Komentarz

• djtomi2
          Rider
          • 2010
          • 252
          • Octavia II (1Z3)
          • CEGA 2.0 TDI CR RS 170 KM

Czujnik poziomu oleju jest na misce olejowej. Wymiana to łatwizna tylko trzeba spuścić olej. Odłączasz złączkę elektryczną i potem dwie śrubki. Imbus albo gwiazdka teraz już nie pamiętam. Ja miałem walnięty ten czujnik, ale kontrolka mi nie mrugała tylko świeciła ciągłym światłem. Tyle że to było w OI. Może w OII mruga. Na początek odłącz złączkę elektryczną i zobacz co się dzieje.

Komentarz

• jasiek2905
            Rider
            • 2012
            • 262
            • Octavia II (1Z3)
            • BSE 1.6 MPI 102 KM
            • DADA 1.5 TSI 150 KM

1J0907660C to jest czujnik poziomu oleju.

Komentarz

• lend
              Rider
              • 2007
              • 463

jasiek2905, djtomi2, , dzięki
              MÓJ SZKODNIK

Komentarz

• Robson 16
                Classic
                • 2012
                • 28
                • Octavia III (5E3)
                • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

lend sprawdź najpierw mikro styk w zamku maski odłącz wtyczkę i zrób zworkę jak przestanie migać to jest uszkodzony lub jego okablowanie.Przy awarii czujnika kontrolka poziomu świeci się ciągle.

Komentarz

• lend
                  Rider
                  • 2007
                  • 463

Robson 16, rozumie że ta wtyczka to troszke po lewo od zamka maski od spodu ??
                  Jeśli tak to rozłączyłem i migało dalej .
                  MÓJ SZKODNIK

Komentarz

• Kicer
                    Ambiente
                    • 2011
                    • 217

Wtyczka od mikrostyku maski jest właściwie przy samym zamku maski. Musisz to rozłączyć i zewrzeć czymś metalowym (tak dla jasności). Albo po prostu sprawdź czy po otwarciu maski zapala się kontrolka maski, jak tak to czujnik (maski) działa, jak nie to czujnik jest raczej uszkodzony.

Pozdrawiam MArcin
                    Skoda... Hmmm... No jak się niema co się lubi, to się lubi co się ma...

Komentarz

• lend
                      Rider
                      • 2007
                      • 463

Usterka znaleziona.
                      Po odkręceniu osłony silnika a w zasadzie 1 śrubki okazały się przetarte przewody , które prawdopodobnie ocierały się o osłonę + wilgoć itp i bach.

Tak więc dzięki za podpowiedzi.
                      MÓJ SZKODNIK

Komentarz

Pracuję...