Fotki dawać :wink: .
[O2] Nie działa spryskiwacz tylnej wycieraczki
Zwiń
X
-
[O2] Nie działa spryskiwacz tylnej wycieraczki
Wczoraj zauważyłem, że nie leci płyn na tylną szybę. Slychac, ze pompuje ale nie dochodzi do szyby. Gdzie szukac przyczyny? Z przodu wszystko działa.
W Fabii kiedys mialem cos takiego to chyba rozbierali mi klape bagaznika bo tam gdzies wezyk sie wyczepil a w O2 nie mam pojecia jak jest. Ktos ma jakis pomysl?
-
-
Zamieszczone przez octaviars1Wczoraj zauważyłem, że nie leci płyn na tylną szybę. Slychac, ze pompuje ale nie dochodzi do szyby. Gdzie szukac przyczyny?
Jeżeli tak, to tak jak przedmówcy napisali, masz gdzieś wyciek po drodze do tylnej szyby, albo przygięty przewód.
Komentarz
-
-
Re: Nie działa spryskiwacz tylnej wycieraczki
Zamieszczone przez octaviars1Wczoraj zauważyłem, że nie leci płyn na tylną szybę. Slychac, ze pompuje ale nie dochodzi do szyby. Gdzie szukac przyczyny? Z przodu wszystko działa.
W Fabii kiedys mialem cos takiego to chyba rozbierali mi klape bagaznika bo tam gdzies wezyk sie wyczepil a w O2 nie mam pojecia jak jest. Ktos ma jakis pomysl?
Zdejmij lewy boczek w bagażniku i sprawdź czy nie masz tam kałuży.
U mnie też przestał siurać spryskiwacz i winowajcą okazał się rozpięty przewód w okolicy lewego tylnego nadkola. Płyn lał się na podłogę i wyciekał otworami na zewnątrz.
Rozebrałem boczek (w kombiaku roboty w ch...) , zmontowałem z powrotem rozpięty dwójnik (z odrobinką kleju :szeroki_usmiech ) i teraz sika na tylną szybę aż miło!Octavia II RS TDI 200/441
"Wojtek jak ostatnio depnął to buda dotarła do domu 10 minut po podwoziu" :twisted: :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
octaviars1, ja miałem tak samo - zsunął się wężyk
Niestety żeby się do niego dostać w kombi trzeba zdjąć plastiki z tylnej klapy, a nastepnie wyjąć 3 światło stopu.
Radzę robić to w jakimś ciepłym pomieszczeniu żeby nie połamać spinek mocujących plastiki.
W sumie zabawy na jakieś 30 minut.
W kombi płyn leci do wnętrza tylnej klapy.
Powodzenia
Komentarz
-
-
miałem coś podobnego rozebrałem wszystko cacy złożyłem i leciał płyn po jakimś czasie znów nie leciał to mechanik powietrzem przedmuchał i za jakiś czas ponownie nie leci to sam igłę w otworki poruszałem i leci teraz jak przestaje lecieć to poruszam i jest ok tak jak by zaśnieżały końcówki lub częściej używać tak profilaktycznieSKODA OCTAVIA 2 2,0 TDI 16V BKD
Pozdrawiam Janusz
Komentarz
-
Komentarz