[O2] Przerwy w doładowaniu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kaczka191919
    Classic
    • 2014
    • 4

niekoniecznie, to Ty włożyłeś ogrom pracy w jej odświeżenie. Odkurzacz naprawdę fajna rzecz i przydatna
  • groszek271
    Classic
    • 2012
    • 7

Witam,
    Mam problem ze skodą octavią 2005r 1.9tdi 105km.
    Początkowo brakowało doładowania momentami , tak jakby coś nie łączyło (nie było przeładowania i notlauf). Komputer pokazał błąd 16621 P0237 Manifold pressure Boost sensor G31 Signal too low. Kupiłem nowy czujnik i wymieniłem.
    Niestety nadal było to samo - raz odpalałem auto i jechał i przyspieszał poprawnie a raz odpalałem i w ogóle nie było doładowania od samego początku. Często się zdarzało że podczas przyspieszania przerywał doładowanie i nagle wracałało. Wygląda to na jakieś przerwy w działaniu czujnika (może jakiś przetarty kabel.)
    Dzisiaj wracałem z pracy i oczywiście od początku nie było od początku doładowania po jakimś czasie jadąc za innym autem (padał deszcz) wróciło doładowanie i już było do samego dojazdu do domu z niewielkimi przerwami.
    Możecie mnie naprowadzić gdzie zacząć szukać, co sprawdzać? Może jest jeszcze jakiś inny czujnik niż ten co wymieniłem (wymieniłem czujnik o numerach 038906051B.

Komentarz

• przemik
      RS
      • 2012
      • 1610

Logi robiles ?
      Błąd powraca ?
      Przemek
      DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
      A6 C4 Avant 2.5 TDi AEL quattro
      80 B3 Limo 1.6 TD SB

Komentarz

• groszek271
        Classic
        • 2012
        • 7

Zamieszczone przez przemik
        Logi robiles ?
        Błąd powraca ?
        Tak błąd jest stały. Ale np dzisiaj całą drogę do pracy było doładowanie.

Komentarz

• przemik
          RS
          • 2012
          • 1610

To odpowiedz na moje drugie pytanie.

Ponawiem pierwsze - logi robiles ???
          Przemek
          DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
          A6 C4 Avant 2.5 TDi AEL quattro
          80 B3 Limo 1.6 TD SB

Komentarz