niekoniecznie, to Ty włożyłeś ogrom pracy w jej odświeżenie. Odkurzacz naprawdę fajna rzecz i przydatna
[O2] Przerwy w doładowaniu
Zwiń
X
-
[O2] Przerwy w doładowaniu
Witam,
Mam problem ze skodą octavią 2005r 1.9tdi 105km.
Początkowo brakowało doładowania momentami , tak jakby coś nie łączyło (nie było przeładowania i notlauf). Komputer pokazał błąd 16621 P0237 Manifold pressure Boost sensor G31 Signal too low. Kupiłem nowy czujnik i wymieniłem.
Niestety nadal było to samo - raz odpalałem auto i jechał i przyspieszał poprawnie a raz odpalałem i w ogóle nie było doładowania od samego początku. Często się zdarzało że podczas przyspieszania przerywał doładowanie i nagle wracałało. Wygląda to na jakieś przerwy w działaniu czujnika (może jakiś przetarty kabel.)
Dzisiaj wracałem z pracy i oczywiście od początku nie było od początku doładowania po jakimś czasie jadąc za innym autem (padał deszcz) wróciło doładowanie i już było do samego dojazdu do domu z niewielkimi przerwami.
Możecie mnie naprowadzić gdzie zacząć szukać, co sprawdzać? Może jest jeszcze jakiś inny czujnik niż ten co wymieniłem (wymieniłem czujnik o numerach 038906051B.
-
Komentarz