OK kadmar, tylko co to za wtyczki?
[O2] Dziwny hałas z prawej strony - piasek w puszce od piwa
Zwiń
X
-
[O2] Dziwny hałas z prawej strony - piasek w puszce od piwa
Witam,
Mam już moją Octavię prawie 3 lata. Dotychczas wszystkie problemy udawało się rozwiązać przy udziale serwisu (na gwarancji) lub mechanika - skrzynia biegów.
Niestety od jakiegoś czasu mam ciągle problem z hałasem z prawej strony gdzieś za schowkiem. Stąd mój pierwszy i mam nadzieję nie ostatni post.
Byłem u jednego mechanika i po przejechaniu się nie miał pojęcia co to jest. Tak samo oględziny auta nic nie pokazały. Żadnych wycieków, żadnych luzów, wszystko całe.
Poniżej link do pliku audio z nagraniem dźwięku. Mniej więcej odpowiada temu jakby piasek uderzał o ścianki puszki aluminiowej.
Dźwięk zanika przy skręcaniu w prawo. Przy ostrym zakręcie kompletnie się wyłącza. Podczas skręcania w lewo narasta.
Dźwięk pojawia się w pełnym zakresie obrotów, prędkości i biegów. Przy wsprzęgleniu i wrzuceniu na luz znika. Innymi słowy słychać go jak silnik jest połączony z napędem ale nie ma różnicy czy jadę 70 czy 140 brzmi mniej więcej tak samo. Czasem bardziej lub mniej intensywnie.
Pierwszy raz dźwięk pojawił się na autostradzie podczas dłuższej jazdy z prędkością powyżej 140km/h. Wcześniej trochę przelałem płyn chłodniczy (zresztą zamiast takiego zalecanego w instrukcji wlałem borygo ale też różowy). Po jakimś czasie dźwięk zniknął by znów się pojawić pod koniec trasy. W domu odciągnąłem strzykawką nadmiar płynu i problem zniknął. Pojawił się po 1,5 miesiąca na zakręcie w lewo na autostradzie i od tego czasu praktycznie cały czas słychać to terkotanie. Czasem zanika, chyba po tym jak zakręcę w prawo.
To nie dźwięk z klimy i wentylacji, działanie nawiewu i klimy nie ma wpływu na hałas.
Auto serwisowałem regularnie w serwisie. Rozrząd wymieniony też w ASO. Teraz już wymieniam olej i filtry u mechanika ale staram się robić wszystko zgodnie z książką serwisową.
Mam więc pytania:
Czy ktoś może miał podobny problem?
Czy znacie może jakiegoś mechanika z Gdańska, który na tyle zna Octavie, że mógłby pomóc w znalezieniu źródła dźwięku?
Może macie jakieś pomysły i sugestie?
Co sądzicie, żeby podjechać na jakąś hamownię i tam sprawdzić przy otwartej masce co może być źródłem? Czy znacie jakąś hamownię w Gdańsku
-
-
miałem podobne dźwięki przy ruchu kierownicy w lewo
u mnie to był obcierający łącznik elastyczny tłumika o blachę termiczną w tunelu
co prawda wynikało to z tego, że przerabiany miałem wydech pod turbinę ARL
ale może coś się u Ciebie zerwało pod spodem?
czy ten dźwięk jest zależny od obrotów silnika, bo u mnie był->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Dźwięk jest niezależny od obrotów silnika. Choć przy wolniejszej jeździe jest inny niż przy szybkiej ale nie w sensie intensywności tylko słyszalności. Chyba przy wolniejszej jeździe jest ciszej i wtedy lepiej go słychać ale jest też więcej manewrów więc czasem przy skręcaniu w prawo znika kompletnie.
A może w Warszawie znacie kogoś kto dobrze zna Octavkę i mógłby spróbować zdiagnozować problem? Często tam bywam.
Czasem już nie zwracam nawet na ten dźwięk uwagi ale wkurza niesamowicie i zastanawia.
@hyp
czasem firewall nie pozwala na otwieranie linków z mojego serwera. W większości przypadków działa.
Komentarz
-
-
dobry grześ wawa->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Problem rozwiązany. Sądzę, że tamat można zamknąć.
Przyczyną dziwnego dźwięku oraz hałasu przy wyższych prędkościach i obrotach była:
niedokręcona śruba od rozrządu
Rozrząd wymieniany w ASO
2 mechaników oglądało samochód, słuchało jeździło i jeden stwierdził, że trzeba rozkręcić rozrząd.
Przypadkiem dostałem numer do kolegi mechanika z Gdyni (dawno u niego nie byłem) i w ciągu minuty zdiagnozował problem a w ciągu 5 minut (w tym pójście po klucz) go naprawił.
Auto dalej śmiga bez żadnych hałasów i problemów.
Sorki za zamieszanie ale może komuś się też coś takiego przytrafi więc będzie wiedział gdzie szukać
Komentarz
-
-
Re: Problem rozwiązany. Sądzę, że tamat można zamknąć.
Ja jestem zadowolony jak na końcu pojawi się wypowiedz czy problem jest rozwiązany i co było przyczyną.Zamieszczone przez brunotedSorki za zamieszanie ale może komuś się też coś takiego przytrafi więc będzie wiedział gdzie szukać
Niestety większość tematów na forum kończy się głucha cisza i nie wiadomo co było przyczyną i czy coś pomogło.
Tak więc gratulacje rozwiązanego problemu :!:↑↑↑ To jest moja opinia I naucz się z tym żyć ↑↑↑
Komentarz
-
Komentarz