[O2] Trzesie autem podczas przyspieszania

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • simonc2
    Classic
    • 2018
    • 0

maksiu, smaka robisz
  • simonc2
    Classic
    • 2014
    • 31

Witam.
    Podczas przyspieszania w mojej octavi 2 1,9 tdi, bxe, rok 2007, przebieg 310tys.km od prędkości 80km w góre trzęsie całym samochodem po odjęciu gazu wszystko znika po ponownym dodaniu gazu znowu trzesie, koła wyważone wiec to odpada. nie wiem czy to ma jakis związek ale po wymianie osłony przegubu zewnętrznego zaczał strzelac przegub przy skręcaniu w prawo tylko na 2 i 3 biegu, dziwne bo podczas ostrego ruszania na pierwszym biegu nic nie strzela. Chciałybym dodać że trzęsienie podczas przyspieszania występowało już przed wymianą osłony przegubu. Bardzo prosze o porade. Pozdrawiam

Komentarz

• greg44
      L&K
      • 2011
      • 1198
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BKD 2.0 TDI 140 KM

Kolego, jeżeli trzęsienie budą następuje tak ok. 60 - 80 km/h i w granicach obrotów silnika tak ok. 2 000 i wzwyż to bym podjechał do dobrego mechanika lub osoby która się zna na tym, na sprawdzenie pompo wtryskiwaczy, jest parę tematów na tym forum odnośnie podobnych objawów i najczęściej powodem był przegub lub właśnie pompo wtryskiwacz.

Komentarz

• radekgw
        L&K
        • 2010
        • 1182

simonc w jakim zakresie obrotow trzesie ? czy jak jedziesz na 3 80km/h i wcisniesz gaz to trzesie, czy tylko na wyzszych biegach ? dla mnie to wyglada na dwumas... ale najlepiej do kogos podjechac
        Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• xcracer
          Elegance
          • 2014
          • 851
          • Octavia II (1Z3)
          • BKD 2.0 TDI 140 KM

Miałem podobnie przeczytaj sobie mój temat:

forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=80991

W moim przypadku również obstawiano dwumasę chociaż byłem przekonany, że to nie to. Wprawdzie mam 2.0 ale objawy padającego wtrysku są podobne w obu silnikach.
          Moja FLka:

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...hlight=xcracer

Komentarz

• leszekmw
            RS
            • 2005
            • 5356

Zamieszczone przez simonc2
            nie wiem czy to ma jakis związek ale po wymianie osłony przegubu zewnętrznego zaczał strzelac przegub przy skręcaniu w prawo tylko na 2 i 3 biegu, dziwne bo podczas ostrego ruszania na pierwszym biegu nic nie strzela. Chciałybym dodać że trzęsienie podczas przyspieszania występowało już przed wymianą osłony przegubu.
            bardzo możliwe ze masz źle złożony przegub albo go szlag trafił zupełne podczas wymiany osłony. na pewno pierwszą rzeczą za jaką sie weź to wymień przegub . jak dalej nie ustąpi to albo masz trafiony jeszcze przegub wewnętrzny albo faktycznie wtrysk. ale bardziej obstawiam przegub .
            trzęsie czy tak bardziej jakby bujało ?
            O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
            GVI 1.4TSI
            LANCIA YPSILON 1.2 MPI
            tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

Pracuję...