maksiu, smaka robisz
[O2] Trzesie autem podczas przyspieszania
Zwiń
X
-
[O2] Trzesie autem podczas przyspieszania
Witam.
Podczas przyspieszania w mojej octavi 2 1,9 tdi, bxe, rok 2007, przebieg 310tys.km od prędkości 80km w góre trzęsie całym samochodem po odjęciu gazu wszystko znika po ponownym dodaniu gazu znowu trzesie, koła wyważone wiec to odpada. nie wiem czy to ma jakis związek ale po wymianie osłony przegubu zewnętrznego zaczał strzelac przegub przy skręcaniu w prawo tylko na 2 i 3 biegu, dziwne bo podczas ostrego ruszania na pierwszym biegu nic nie strzela. Chciałybym dodać że trzęsienie podczas przyspieszania występowało już przed wymianą osłony przegubu. Bardzo prosze o porade. Pozdrawiam
-
-
Kolego, jeżeli trzęsienie budą następuje tak ok. 60 - 80 km/h i w granicach obrotów silnika tak ok. 2 000 i wzwyż to bym podjechał do dobrego mechanika lub osoby która się zna na tym, na sprawdzenie pompo wtryskiwaczy, jest parę tematów na tym forum odnośnie podobnych objawów i najczęściej powodem był przegub lub właśnie pompo wtryskiwacz.
Komentarz
-
-
simonc w jakim zakresie obrotow trzesie ? czy jak jedziesz na 3 80km/h i wcisniesz gaz to trzesie, czy tylko na wyzszych biegach ? dla mnie to wyglada na dwumas... ale najlepiej do kogos podjechacJest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez simonc2nie wiem czy to ma jakis związek ale po wymianie osłony przegubu zewnętrznego zaczał strzelac przegub przy skręcaniu w prawo tylko na 2 i 3 biegu, dziwne bo podczas ostrego ruszania na pierwszym biegu nic nie strzela. Chciałybym dodać że trzęsienie podczas przyspieszania występowało już przed wymianą osłony przegubu.
trzęsie czy tak bardziej jakby bujało ?O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
Komentarz