[O2] Przyspieszenie, nierówna praca silnika,

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • JOKEmast
    Classic
    • 2018
    • 20

Ficu, z 915 na jakieś 830 chyba ale teraz po klatce doszło parę kg. Hosting działał dobrze.... do tej pory Co do inspiracji po poczytaj i pooglądaj:

Po 8 miesiącach rajdowego celibatu nadejszła chwila wypróbowania nowego spec w warunkach bojowych. Padło na IX rundę Superoesu Kieleckiego (żadna nowość). Kolejną nowością było zatarganie polówki na miejsce na "sztywnym holu" a dupska w komfortowych warunkach roztaczanych przez czeski dupowóz. A nasepnzm nvum - kierownica z dużym odsadzeniem (czyli po ludzko blisko wkładki mięsnej) - ale na dłuższą metę sprawdziła się i fajnie się jeździ (oprócz manetek - które sąteraz hektary od łap).

Było ślisko, cholernie ślisko, pogoda szybko się ustabilizowała - cały czas lało. Styl jazdy - permanetne FWD - czyli jak kto woli Front Wheel Drift. A tak naprawdę polowagen przekształcił się w rasową tylnonapędówkę - tzn. zad próbował mnie co chwilę wyprzedzać :grin: W 99% było to do dość łatwego opanowania... ale nie zawsze stąd jeden altonen i ratowanie na leśnym "spadaniu", ale zobaczcie sami:

Podsumowując plan minimum zrealizowany - 3 miejsce w klasie.... od tyłu klasyfikacji (czyli nie byłem ostatni), 79 w generalce na 91 którzy ukończyli (3 dns), w pobitym polu Kadett z klasy IV, parę BMW z V i kilka inszych fur. Polowagen, kierowca i pilot cali. Komfort to podstawa ... czyli od teraz już tylko polo na holu.[/youtube]Superoes IX 2015
  • JOKEmast
    Classic
    • 2014
    • 4

Od niedawna jestem posiadaczem octavii 2 2.0 tdi i jest kilka spraw które chciałbym opisać.
    1. Nierówna praca silnika podczas postoju - nie klekocze tylko przerywa. Obroty w normie, nie skaczą.
    2. Słabo przyspiesza - jedynka ma ewidentnie muła. W skrócie - po dodaniu gazu praktycznie nic sie nie dzieje, przyspiesza bardzo wolno dopiero wbicie drugiego biegu i wduszeniu pedału gazu na full powoduje "jakieś" przyspieszenie.
    3. Mam wrażenie, że przy wyższych prędkościach się Skoda męczy, jazda 120km/h na 6 biegu a ona wyje jakbym leciał 200 ... :roll:
    4. Najbardziej denerwujący problem - stuki z deski rozdzielczej, jakiś silniczek próbuje coś nastawić i chyba mu nie wychodzi bo w rezultacie stuka/puka cały czas.
    Jakieś sugestie?

Komentarz

• hyp
      Ambiente
      • 2013
      • 146
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Odp.4 Typowy objaw dla silniczków sterujących klapami "nastawów" dla klimy.
      Zrób prosty test wyłącz całkowicie nawiew powietrza (czyli na wyświetlaczu widnieje napis "OFF") i słuchaj czy dalej stuka/puka.

[ Dodano: Pią 05 Wrz, 14 08:39 ]
      Odp 1,2,3 - zrób logi dynamiczne i statyczne i na pewno ktoś Ci napisze tutaj co jej dolega. jak zrobić logi statyczne i dynamiczne, znajdziesz w wielu tematach na tym forum.
      ↑↑↑ To jest moja opinia I naucz się z tym żyć ↑↑↑

Komentarz

• przemik
        RS
        • 2012
        • 1610

Zamieszczone przez JOKEmast
        1. Nierówna praca silnika podczas postoju - nie klekocze tylko przerywa. Obroty w normie, nie skaczą.

2. Słabo przyspiesza - jedynka ma ewidentnie muła. W skrócie - po dodaniu gazu praktycznie nic sie nie dzieje, przyspiesza bardzo wolno dopiero wbicie drugiego biegu i wduszeniu pedału gazu na full powoduje "jakieś" przyspieszenie.

3. Mam wrażenie, że przy wyższych prędkościach się Skoda męczy, jazda 120km/h na 6 biegu a ona wyje jakbym leciał 200
        Diagnostyka statyczna i dynamiczna wskazana...
        Przemek
        DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
        A6 C4 Avant 2.5 TDi AEL quattro
        80 B3 Limo 1.6 TD SB

Komentarz

• JOKEmast
          Classic
          • 2014
          • 4

Cały czas mam na OFF i stuka, puka, odbija się. Co wymienić w tym przypadku?
          Ostatnio chciałem wykonać te logi ale kabel mi się uwalił i nic z nim już pewnie nie zrobie - jak na złość :|

Komentarz

Pracuję...