[O2] Obudowa filtra powietrza i antena...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • will78
    Classic
    • 2009
    • 10

Ewka z bronkiem i resztą mafii też mówili, że to margines. I układ się posypał.
  • mkzibi
    Classic
    • 2007
    • 29

Mam po stłuczce pęknięta obudowę filtra powietrza. Kupiłem druga ale okazało się że nie do końca taka. Ja miałem wersje do aut o zimnym klimacie z taką dodatkowa rurką która czerpie powietrze komory silnika.

Niestety takiej nie udało mi się znaleźć i kupiłem bez tej rurki. Samochód na razie normalnie pali ale mam wątpliwości czy na mrozach nie będzie problemu.

Drugi temat to kwestia radia. Słabo gra, gubi stacje. W mieście jeszcze ok ale poza miastem lipa.

Mam antenkę zapasową jak na zdjęciu poniżej ale okazało się że nie pasują złącza. Czy można to jakość połączyć.

Komentarz

• zadariusz1
      Rider
      • 2011
      • 543
      • Octavia III (5E3)
      • CLHA 1.6 TDI CR 105 KM

Ja próbowałem połączyć antenę z innymi wtykami z kablem z auta i niestety mimo wielu prób nic to nie dało,dopiero jak kupiłem antenkę z pasującym gniazdem to radio zaczęło grać i nie gubiło stacji. VCDS em sprawdzisz i jeśli masz błąd anteny w radiu to wiadomo,że antena padła.Inny prostszy sposób to wcisnąć i przytrzymać na około 10 sekund przycisk menu w radiu i wtedy wyskoczą dodatkowe funkcje i w lewym górnym rogu będziesz miał funkcje ANT i jeśli po dwukropku będziesz miał off to znaczy,że padła ci antena

Komentarz

• mrfazi
        • 2010
        • 3103
        • Superb III (3V3)
        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM
        • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zbyszku, potrzebujesz takiego czegoś:

a konkretnie anteny z takim złączem (takie były w O2 przed FL):

Można też szukać przejściówek :

Ostatecznie lutownica w dłoń i też da się to ugryźć

Komentarz