maksymale obroty silnika
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
maksymale obroty silnika
witam,
czy to normalne ze na postoju jak depne pedał gazu na maxa to obroty maja 3900. do 4000 nie doczodzi. to jest opoór. czy to jest jakies odciecie????? dodam ze mi się swieci zólta kontrolna silnika(spalania)Reni
-
reni, w O2 Fl przy takich obrotach biegu jałowego (mniej więcej) następuje odcięcie. Jest to normalne. Myślę, że w o2 jest tak samo.
Komentarz
-
-
dzieki bardzo Panowie, juz myslałem ze cos sie krzaczy bo przeciez w instrukcjach pisze ze zólta kontrolna silnika oznacza prace motoru ale z ograniczeniem mocyReni
Komentarz
-
Odnośnie żółtej kontrolki to podłącz się kabelkiem (jak masz) i sprawdź czy nie ma jakichś błędów.Zamieszczone przez reniinstrukcjach pisze ze zólta kontrolna silnika oznacza prace motoru ale z ograniczeniem mocy
Komentarz
-
takich kabli to nie mam. z tego co wiem to trzeba mieć sprecjalny sprzed do podłoczenia auta. kiedys byłem to kasowac to miał mechanik taki panel niby mały monitor i z tym sie podłaczał. kosztowało to mnie 50zł. chyba ze macie jakies oprogramowanie i podpowiecie jaki kabel kupic zeby moznabyło sie wpiac ze swoim laptopem. byłbym bardzo wdziecznyReni
Komentarz
-
-
Witam. A jeżeli ten sam objaw ( czyli cos jak by odcięcie ) występuje w czasie jazdy np. jadąc na 5 biegu przy prędkości ok 140km/h i obrotach trochę powyżej 4000rpm ? W czym problem jest? Dodam że sonda lambda też chyba zepsuta.
Komentarz

Komentarz