eaglemirek, wysłałem także pw do DJ MŁODY
[O2FL] BXE buczy po zgaszeniu
Zwiń
X
-
[O2FL] BXE buczy po zgaszeniu
kilka razy po zgaszeniu silnika spotkałem się ze zjawiskiem buczenia - coś jak pracująca pompa. Dźwięk z całą pewnością pochodzi spod maski i trwa kilkanaście sekund po wyłączeniu silnika i wyjęciu kluczyków ze stacyjki. Zamknięcie auta z pilota nie ma wpływu na ten dźwięk.
Dodatkowo wyraźnie wtedy słychać inne dźwięki wokół akumulatora - przy jednym z biegunów - coś jak przeskakujące iskry.
Czy ktoś z forumowiczów spotkał się może z tym zjawiskiem? Mam się martwić czy ttm?
pozdrawiamsotdi
-
-
w ASO 750, poza około 450, najpierw buczy po gaszeniu, potem zaczyna brzęczeć, jak silnik pracuje z częściowym obciążeniem (jazda ze stałą prędkością itp). Dalsze kroki poznam niebawem.
Używki to loteria - miałem już dwie sztuki i po krótkim czasie rozpadały się do stanu gorszego niż mój uszkodzony oryginał.Pozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hypHej, a da się te ustrojstwo rozebrać i przeczyścić czy naprawić ?? Pytam tak profilaktyczniePozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
Komentarz
-
-
Mi już tak buczy prawie 9 lat odkąd mam auto i nic złego z nim się nie dzieje,takze nie wiem po kiego to wymieniać,skoro oprócz efektu dzwiękowego po zgaszeniu,nie zauważyłem,aby miało to negatywne skutki na eksploatacje auta,ale może lepiej kaskę wydać na jakiś prezencik dla żonki lub bombli,a niepotrzebnie ładować kasę w grata
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zadariusz1Mi już tak buczy prawie 9 lat odkąd mam auto i nic złego z nim się nie dzieje,takze nie wiem po kiego to wymieniać,skoro oprócz efektu dzwiękowego po zgaszeniu,nie zauważyłem,aby miało to negatywne skutki na eksploatacje auta,ale może lepiej kaskę wydać na jakiś prezencik dla żonki lub bombli,a niepotrzebnie ładować kasę w grata
Mam pilniejsze rzeczy do zrobienia i nie chcialbym teraz wchodzic w dodatkowe koszty.
Komentarz
-
Komentarz