Współczuję...
[O2FL] skrzynia? pomocy
Zwiń
X
-
Byłem wczoraj w SUPER Auto-Ramie i twierdzą, że to sprzęgło... gdy powiedziałem, że mam nowe to gościu na to, że nowe też się psują. Umówiłem się z nimi na czwartek na wyjęcie skrzyni i sprawdzenie i jeśli to ich wina to za darmo a jak nie to zapłacę. Zastanawiam się czy w ogóle przełożyli mój środek czy wrzucili mi jakąś całą starą skrzynię. Biorę w czwartek urlop i będę nad nimi stał...calm down.
Komentarz
-
-
Auto - Rama miała przełożyć mi środek z mojej skrzyni w ich niedziurawą obudowę i tyle, teraz zastanawiam się czy to zrobili czy po prostu wzięli jakąś inną skrzynię z półki. Nowe sprzęgło i włożenie skrzyni wykonał mój mechanik ale mam do niego pełne zaufanie bo od kilku lat zajmuje się moimi samochodami.
[ Dodano: Wto 05 Maj, 15 15:52 ]
Robił ktoś cokolwiek w tym Auto Rama? Jest tu ktoś zadowolony z ich usług?calm down.
Komentarz
-
-
Witam mam problemik ze skrzynią JHT w silniku BSE czy mozecie polecic jakis warsztat w okolicy Warszawy/Krakow?
zastanawiam sie jeszcze nad wyslaniem skrzyni do
BCS - manualne skrzynie biegów - sprzedaż, naprawa skrzyni biegów. Regeneracja skrzyni biegów. Skrzynie biegów po regeneracji. Sprawdź czy jest u nas skrzynia biegów dla Ciebie. Bezpieczne zakupy - faktura i gwarancja.
korzystal ktoś?
[ Dodano: Pon 06 Lip, 15 23:34 ]
Witam
Czy ma ktos do polecenia warsztat zajmujacy sie skrzyniami w okolicach Kraków/Warszawa
Ewentualnie chciałbym skorzystać z warsztatu
BCS - manualne skrzynie biegów - sprzedaż, naprawa skrzyni biegów. Regeneracja skrzyni biegów. Skrzynie biegów po regeneracji. Sprawdź czy jest u nas skrzynia biegów dla Ciebie. Bezpieczne zakupy - faktura i gwarancja.
korzystał ktoś?
Proszę o opinie
Komentarz
-
-
mój znajomy oddawał skrzynie do naprawy do jakiejś firmy z czosnowa i był bardzo zadowolony z ich usług. Jak pojechałem ze swoją to niestety nie mieli takiej obudowy więc wybrałem się do tej nieszczęsnej auto-ramy
[ Dodano: Czw 20 Sie, 15 11:22 ]
Luk_as2 widzę, że ten sam kod silnika więc to raczej nie przypadek.calm down.
Komentarz
-
-
Zrobię mały odkop bo mam CFHC i mnie również to spotkało. Z tego co poczytałem w necie to usterka typowa dla grupy VW http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2937377.html. Pęka pierścień zabezpieczający na docisku i frezuje skrzynię. Ponieważ pierścień ten występuje tylko w zestawach SACHS to chyba własnie dlatego polecane są zestawy sprzęgieł LUK. U mnie skończyło się kupnem skrzyni po regeneracji od firmy Arga bo swoją zajechałem kompletnie(wałek, zdaje się że od piątego biegu, zrobił dziurę w skrzyni po stronie przeciwnej do sprzęgła). Moja wina ale i miałem pecha bo jak zaczęły się niepokojące objawy to akurat jechałem z Gdańska do Białegostoku więc spory kawałek, dodatkowo jak dzwoniłem do mechanika to też mówił żeby jechać... Wcześniej było słychać tylko ciche cykanie które ustępowało po wciśnięciu sprzęgła i dlatego myślałem że to dwumasa się kończy a to pierścień powoli frezował dziurę w gnieździe łożyska. Ogólnie skrzynia, sprzęgło i robocizna wyszło niecałe 5k. Na razie przejechałem około tysiąc kilometrów i póki co wszystko wydaje się być ok.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez matthewsWitam mam problemik ze skrzynią JHT w silniku BSE czy mozecie polecic jakis warsztat w okolicy Warszawy/Krakow?
zastanawiam sie jeszcze nad wyslaniem skrzyni do
korzystal ktoś?
[ Dodano: Pon 06 Lip, 15 23:34 ]
Witam
Czy ma ktos do polecenia warsztat zajmujacy sie skrzyniami w okolicach Kraków/Warszawa
Ewentualnie chciałbym skorzystać z warsztatu
korzystał ktoś?
Proszę o opinie
Komentarz
-
-
witam
Miałem podobny problem w nowej octavi 3 ,terkotanie z okolic skrzyni,sprzęgła od nowości.Po 15 tyś km terkotanie ustało ale teraz jakby biegi haczą.Czy orientujecie się czy w octavi 3 silnik CKFC i skrzynia AMB jest te same sprzęgło co w octavi 2 FL 2,0 tdi
Najlepsze jest to że każdy warzsztat powie że coś tu nie tak, nie pracuje układ tak jak należy ,a ASO zawsze twierdzi ,że to odgłodsy prawidłowo pracującej skrzyni i sprżęgła :roll:Lepiej być szczęśliwym i bogatym niż nieszczęśliwym i biednym
Komentarz
-
-
W Auto-Ramie podmieniałem swoją zepsutą skrzynię (z dziurą w obudowie) na inną po regeneracji.
Generalnie szumi przy pewnych prędkościach i jedynka nie zawsze wchodzi - pojechałem im to zgłosić to ich mechanik po przejażdżce nie stwierdził niczego. A szumią to mi opony... :roll: przed wymianą nie szumiały :roll:
Komentarz
-
-
himi Pisane było przecież że to nie skrzynie padają tylko pęka pierścień zabezpieczający słoneczko na docisku. Dopiero w następstwie przeciera się obudowa skrzyni biegów, wypływa olej i po ptakach. Ja usterkę miałem przy około 190 tyś. Usterka występuje tylko na fabrycznie montowanych sprzęgłach(SACHS). Zestaw sprzęgła LUK nie posiada felernego pierścienia i taki należy montować.
Komentarz
-
-
Wiadomo....
Ale ja mam inny problem
Moja octavia jest z 31 stycznia 2012. Polecany zestaw 600 0017 00 LUK montowany jest do maja 2011 .
I mam gwoździa czy to będzie pasowało. Czy nie było jakiegoś niuansu który uniemożliwi montaż...
W sklepie w którym sie zaopatruję znajomy krzyknął 2300 pln za zestaw sasch-a do mojego modelu. Gdzie ten zestaw LUK-a można wyrwać za 1500 pln.... Różnica kolosalna....
Montował ktoś ten zestaw LUK-a do samochodów po 06-2011 roku?Skoda Octavia Combi 2012 elegance 2.0 TDi 140 KM 320Nm
Komentarz
-
Komentarz