Bez przesady do 1.8tfsi zestaw to pasujacy od 2.0 tfsi i 2.0 tdi.
[O2FL] skrzynia? pomocy
Zwiń
X
-
U mnie dwa miesiące na nowym zestawie i wykonane pierwsze tysiące kilometrów. Cisza absolutna, a wcześniej w dość specyficznych warunkach ( zimno) przy hamowaniu silnikiem pojawiała się ledwie słyszalna krótka wibracja. Najczęściej na 2i3 biegu przy shamowywaniu silnikiem.Dziś wiem ( i wtedy przypuszczałem) że zapewne jedna ze sprężyn dwumasy się tak odzywała. Żaden mechanik nie potrafił jednak podać przyczyny. Zdecydowana większość tego ,,nie słyszała'' inni podawali milion teorii, żadna nie była trafnaOstatnio edytowany przez himi; 31983.
Komentarz
-
-
U mnie ten sam problem. Ale całe szczęście, że przeczytałem ten wątek i sprawdziłem sprzęgło przez otwór rozrusznika. Wymieniłem sprzęgło i dwumasę zanim pęknięty pierścień przewiercił się przez obudowę skrzyni.
Objawów nie miałem żadnych. Sprzęgło działało prawidłowo. Jedynie mogę się przyczepić do tego, że przy gwałtownym skręcie w prawo (np. przy wjeżdżaniu na małe rondo) to słyszałem jakieś ocieranie z okolic sprzęgła/skrzyni... a tak to żadnych problemów, czy dziwnych dźwięków nie miałem.
Przebieg: 225 tys, data produkcji: 04.01.2011Ostatnio edytowany przez ver8; 39928.
Komentarz
-
Komentarz