akcja serwisowa grupy VW

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dominques
    Classic
    • 2015
    • 4
    • Octavia II combi (1Z5)
    • CFHF 2.0 TDI CR 110 KM

akcja serwisowa grupy VW

Witam, tematu nie znalazłem więc zakładam nowy.

Ostatnio dostałem info przy okazji telefonu do serwisu, że na moim aucie jest akcja serwisowa odnośnie silników grupy VW i emisji CO2.
    Wgranie softu. Poinformowano mnie, że nie ma to wpływu na osiągi a jedynie to zmniejszenie się spalania.

Ktoś już miał z tym do czynienia? Warto z tego skorzystać? Rzeczywiście jest tak jak mnie poinformowano?
  • karolsky
    Drive
    • 2015
    • 82
    • Octavia II (1Z3)
    • CEGA 2.0 TDI CR RS 170 KM

Ja mieszkam w Danii i dostałem zaproszenie do ASO na wgranie nowego softu. Nie wiem jakie przyniesie to skutki, ale niestety musze to zrobić bo nie przejdzie auto badań technicznych jak nie będzie w książce wbite,że oprogramowanie zostało zaktualizowane.

Komentarz

• samtech84
      Elegance
      • 2008
      • 988
      • Octavia I (1U2)
      • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

skoro mus to mus, ja bym jeszcze dodatkowo tunera odwiedził po takim zabiegu w celu optymalizacji :E

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Ciekawe kto w takim wypadku pokrywa koszty chiptuningu. Auto bylo kupione legalnie i mialo spelniac wszelkie normy. Po gwarancji mozna sobie z nim zrobic co kto chce. W takim razie ktos teraz psuje mi auto i ja mam ponosic ponownie tego koszta ??
        Spritmonitor.de

Komentarz

• karolsky
          Drive
          • 2015
          • 82
          • Octavia II (1Z3)

W PL to chyba nie jest obowiązkowe, czy się mylę?

Komentarz

• dominques
            Classic
            • 2015
            • 4
            • Octavia II combi (1Z5)
            • CFHF 2.0 TDI CR 110 KM

Zamieszczone przez karolsky Zobacz wpis
            W PL to chyba nie jest obowiązkowe, czy się mylę?
            Nie jest. W PL przegląd przejdzie. Nikt tego nie sprawdza.

Zamieszczone przez karolsky Zobacz wpis
            Ja mieszkam w Danii i dostałem zaproszenie do ASO na wgranie nowego softu. Nie wiem jakie przyniesie to skutki, ale niestety musze to zrobić bo nie przejdzie auto badań technicznych jak nie będzie w książce wbite,że oprogramowanie zostało zaktualizowane.
            Daj znać jakie wrażenia z jazdy (spalanie, osiągi) jak będziesz już po zabiegu.

Trochę przydatnych info --> http://www.autocentrum.pl/newsy/z-kr...sowa-a-osiagi/

i tu --> http://moto.wp.pl/kat,89554,title,Ak...?ticaid=1184d3
            Ostatnio edytowany przez dominques; 39557.

Komentarz

• karolsky
              Drive
              • 2015
              • 82
              • Octavia II (1Z3)

Przestrzegam przed tą aktualizacją. Jeśli nie musicie, to nie róbcie. Silnik pracuje inaczej, bardziej jakby klekocze przy wchodzeniu na obroty. Nie wiem co zrobili z tym programem, ale słychać turbo jak świszcze, wcześnie praktycznie niezauważalnie pracowało. Spalanie może lekko spadło, ale śmię twierdzić, że znikoma różnica.

Komentarz

Pracuję...