kable zapłonowe

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Shoti
    Drive
    • 2017
    • 48
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

kable zapłonowe

Witam, ostatnio mechanik powiedział mi, że mam do wymiany kable zapłonowe, robi się dyskoteka po popsikaniu wodą, uszkodzona izolacja. Obecnie mam kable NGK. Mechanik poleca orgyinały, bo dopłacam 1/3 ceny a mam kable co nie będą się tak łamały jak te NGK...hmm... co o tym myślicie? Moglibyście podać numer katalogowy ORI kabli do 1,6 BSE? W jakiej cenie można takie dostać? warto zainwestować? Mam założony gaz LR
  • Shoti
    Drive
    • 2017
    • 48
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

W ASO oferuja ORI za 440zł, a takie NGK chodzą po 120 za komplet . Czy większa cena ORI przeklada się faktycznie na jakość? czy możecie polecic jakieś wysokiej jakości zamienniki? czy tylko ORI warto? Co u siebie stosujecie? zależy mi najbardziej na opinii osób, które też mają LPG.

Komentarz

• pietrek125
      Rider
      • 2012
      • 416
      • Octavia II combi (1Z5)

1cyl. 06A905430AH, 2cyl. 06A905430AJ, 3cyl. 06A905430AP, 4cyl. 06A905430AQ. Nie ma sensu przepłacać za ori. bo przecież VAG też u kogoś kupuje te kable... Ja już to Bosch, Beru, Champion...

Czeski Knedliczek z Meksykańską Papryczką Chili
      CBTA 2.5 MPI 170 KM, KPF 5S Man.

Komentarz

• Jaroslav92525
        Rider
        • 2009
        • 358
        • Octavia II (1Z3)
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez pietrek125 Zobacz wpis
        ... Nie ma sensu przepłacać za ori. bo przecież VAG też u kogoś kupuje te kable... Ja już to Bosch, Beru, Champion...
        Zgadza się - ja miałem podobny dylemat z inną częścią elektryczną (cewką WN) i pierwsza myśl: ASO.... A tam (Łódź, ul. Rzgowska) pan poinformował mnie ze i owszem mogą zamówić oryginał (jakiś mało znany niemiecki producent) ale potrwa to 3-4 dni no i miałbym dać zadatek 350 zł (a finalna cena coś ok. 900 zł)... W tym momencie doszedłem do wniosku że jednak chyba tych cewek NIKT w ASO nie kupuje.... oczywiście podziękowałem, pojechałem (tego samego dnia) do sklepu stacjonarnego i kupiłem Boscha za 260 zł (gwarancja 2 lata)..... Zamontowałem rok temu i jak do tej pory działa bez zarzutu.. Przy okazji wymiany cewki wymieniłem też przewody WN na NGK. Reasumując : nie lubię oszczędzać ale ja bym nie kupił do tego auta przewodów zapłonowych za 440 zł.
        Ostatnio edytowany przez Jaroslav92525; 7495.
        Pozdrawiam,
        Jaroslav92525

-----------------------
        VAG ECONOMY czyli Skoda 1.6 MPI z LPG :-)

Komentarz

• Shoti
          Drive
          • 2017
          • 48
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Ok, w sumie to mnie przekonaliście, odpuszczam sobie ori tylko teraz jakie kupić porządne zamienniki? Ktoś może podać model konkretny?

Komentarz

• pietrek125
            Rider
            • 2012
            • 416
            • Octavia II combi (1Z5)

Champion CLS048
            Beru PRO1224, ZEF1224
            Ostatnio edytowany przez pietrek125; 25421.

Czeski Knedliczek z Meksykańską Papryczką Chili
            CBTA 2.5 MPI 170 KM, KPF 5S Man.

Komentarz

• danielzy
              Ambiente
              • 2013
              • 117

Z tego co pamiętam przez dłuższy czas kable oryginalne dla VW robiło BERU. I jest to jedna z najlepszych firm. Więc jak nie ta to jeszcze śmiało można brać Championy. NGK, uważam też nie jest złe i chyba najtańsze z tej trójki.

Komentarz

Pracuję...